OCZ Toshiba vs Corsair LE200 vs ADATA SSD

Daha fazla  
Arkadaşlar elimde HP Elitebook 6930P laptop var. Sata 2 destekliyor ve SSD takmak istiyoruz. 240, 250, ve 256 GB modellerden birini alacağız ama o kadar çok model var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor. Bende sizlere sormak istedim. Aşağıya kendi bulduklarımı yazıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı ?

1 - Ocz Toshıba 240gb 550-530mb/sn 85.000 Iops Sata3 2.5" Ssd Tl100 - n11.com

2 - Corsaır Le200 2.5" 240gb Ssd Sata3 560/530 Cssd-f240gble200 - n11.com

3 - Adata 256gb Ssd Disk Asu800ss-256gt-c 2.5'' 560/520 3d-nand Sata3 - n11.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle laptop SATA arabiriminiz II olduğu için IOPS ve okuma yazma hızlarına bakarak SSD almak yanlış olur. Çünkü SATA II arabirimi yüksek hızları desteklemiyor. Burada önemli olan tek şey kaliteli ve TBW değeri yüksek bir NAND yongayı uygun fiyata denk getirmek. En iyi seçim ADATA SU800 olacaktır. TLC 3D NAND bellekleri tercih etmek en doğru seçim.

Peki ben 1 sene sonra kullandığım bilgisayarımı değiştireceğim, yeni aldığım bilgisayarda otomatik Sata 3 olacak. SSD kavramlarına çok hakim olmadığım için size bir soru daha sorayım. Aşağıya linkini verdiğim Samsung 850 Evo SSD ile bu ADATA marka olan SSD arasında çok fazla fark var mı ? Benim gördüğüm Samsung 'da 3D V-NAND var ADATA markasında ise TLC 3D NAND bellekler var ? Aşağı yukarı diğer özellikleri aynı, sizce çok bir fark olmazsa direk ADATA olanı alayım yok fark olur dersen Samsung alayım ?

Samsung 850 Evo SSD Linki : Samsung 850 Evo 250gb Mz-75e250bw Ssd - n11.com

Son düzenleme:
İki bellek tipi de TLC fakat burada Samsung'un 3 çekirdekli MGX kontrolcüsü yüksek performanslı olduğu için SATA III'de SU800'e göre daha iyi değerler elde edersiniz. Ayrıca Samsung'un kullandığı TLC 3D V-NAND bellekler daha gelişmiş ve daha yüksek TBW değerine sahip. Bütçeniz varsa düşünmeden 850 EVO alın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı