Oda kapısına ses yalıtımı için öneriler

Thingiz

Centipat
Arkadaşlar merhabalar, eski tip ince uzun camlı bir kapım var ve camı da kırık. Hem kapının çerçevesini hem de kapının camını yalıtmak istiyorum, önerileriniz var mıdır? En uygun konu burası gibi geldiği için burada paylaşıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Kapıyı değiştirmen daha doğru petek dolgulu kapı ile diğer türlü çok uğraşırsın estetik olarak da hoş görüntü olmaz strafor ile kaplayabilirsin bu iş için uygun straforlar var ufalanmayan. En sonunda da kontraplak çakabilirsin kapladığın yüzeylere.

Kapıyı değiştirmen daha doğru petek dolgulu kapı ile diğer türlü çok uğraşırsın estetik olarak da hoş görüntü olmaz strafor ile kaplayabilirsin bu iş için uygun straforlar var ufalanmayan. En sonunda da kontraplak çakabilirsin kapladığın yüzeylere.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki kendiliğinden yapışkanlı ses yalıtım şilteleri uygun olur mu sesi kesmek için?

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki kendiliğinden yapışkanlı ses yalıtım şilteleri uygun olur mu sesi kesmek için?

Ne istediğinize bağlı eğer içeride kayıt yapacaksaniz tam izolasyon istiyorsanız buna uygun akustik paneller var ne kadar sessizlik işinizi görür buna karar vererek tabii ki işinizi görebilir ben uygun yollu olarak strafor malzeme önerdim, işin özeti bu iş için ayıracağınız bütçeye bağlı. Yumurta kartonundan bile bu işleri yapanlar var mesela. Ayrıca sadece kapı kaplamayla tam ses izolasyonu sağlayamazsınız. Amaç kapıyı güzelleştirmek mi tam ses izolasyonu mu ?

Ne istediğinize bağlı eğer içeride kayıt yapacaksaniz tam izolasyon istiyorsanız buna uygun akustik paneller var ne kadar sessizlik işinizi görür buna karar vererek tabii ki işinizi görebilir ben uygun yollu olarak strafor malzeme önerdim, işin özeti bu iş için ayıracağınız bütçeye bağlı. Yumurta kartonundan bile bu işleri yapanlar var mesela. Ayrıca sadece kapı kaplamayla tam ses izolasyonu sağlayamazsınız. Amaç kapıyı güzelleştirmek mi tam ses izolasyonu mu ?
Amacım sadece içeriden gelen konuşma sesini kesmek aslında diğer dış sesler çok büyük problem teşkil etmiyor. O yüzden en basit ve en hızlı çözüme yönelmek istedim tabii ki ilerde daha üst düzey bir yalıtım gerekebilir ama şuan sadece bu yeterli diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı