Odadaki telefon hattını internete açmak

Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1.679
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
/
Modem evin diğer ucunda, odam da diğer uçta. Modemi de 3 ayaklı prize bağlıyorum DSL için. Odamda hemen masamın dibinde bu telefon hattı var. Ama internet alamıyorum oradan. Yakın zamanda da taşınacağım. En azından gidene kadar modemi odama taşıyayım diyorum. Bu odamdaki prizi ya da hattı neyse artık internete açabilmek için ne yapmam gerekiyor? İnternette araştırdım, pano falan diyor ama bende o panodan yok. Usta da çağırmak istemiyorum. Kendim halledebilir miyim?
 
Çalışan hat ile çalıştırmak istediğin hat en yakın nerede kesişiyor onu bul. Kesiştikleri yerde çalışan ve çalıştırmak istediğin hattın kablolarını kesip birbirine bağla yada modemin arkasına giren kabloyu odana kadar uzat.
 
Çalışan hat ile çalıştırmak istediğin hat en yakın nerede kesişiyor onu bul. Kesiştikleri yerde çalışan ve çalıştırmak istediğin hattın kablolarını kesip birbirine bağla yada modemin arkasına giren kabloyu odana kadar uzat.
Duvarın içinden geçmiyorlar mı nasıl bulacağım?
 
evin içinde duvarlardaki plastik kapaklı veya kapaksız herşeyin altında olabilir. Tüm kabloların toplandığı biryer mutlaka vardır. Genelde dış kapının içinde/dışında üst tarafta olur. Eve internet bağlamaya geldiklerinde nereleri kurcalamışlardı oraya bak. Birçok kablo göreceksin sinyal cihazların olmadan deneme yanılma ile bayağı zaman harcaman gerekecek. Umarım şanslısındır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı