Odadan odaya internet hızı düşmesi

LeGenD_46

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
►Anakart: Gigabyte GA-A320M-H
►İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G
►Ekran Kartı: MSI RADEON RX 570 ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256bit
►Bellek:Longline LNGDDR4ST3000DT/Storm 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz Soğutuculu CL 16
►SSD: ADATA SU650 120GB
►HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB
►Kasa: Zalman Z3 PLUS
►Psu: Thermaltake TR2 S 500W 80+
Meslek
Öğrenci
Öncelikle iyi akşamlar. Bugün 200 Mbps internet bağlattık. Modem oturma odasında oturma odasında ve mutfakta sorunsuz 200 hatta 220 Mbps alıyorum ama kendi odamda hız 60'a kadar düşüyor. Odamla modem arası yaklaşık 5-6 metre 3 duvar var arasında. Ne yapmam gerek, router mı almalıyım, alırsam hangisinden almalıyım? Teşekkürler.

Sizin öneriniz var mı ürün olarak?

Mercusys marka almıştım ama benimkinde 5 GHz desteği yoktu. O yüzden ona göre bir tane almanızı öneririm. İyi marka, kopma falan yaşamıyorum. 2.4 GHz ile iyi çalışıyor. Ben artık bir tablet ve bir laptop tüm cihazlarımı 5 GHz'e geçirdiğim için kullanamıyorum sadece.

Mercusys marka almıştım ama benimkinde 5 GHz desteği yoktu. O yüzden ona göre bir tane almanızı öneririm. İyi marka, kopma falan yaşamıyorum. 2.4 GHz ile iyi çalışıyor. Ben artık bir tablet ve bir laptop tüm cihazlarımı 5 GHz'e geçirdiğim için kullanamıyorum sadece.
Bunu buldum hocam benim için uygun mudur ?

Bunu aldıktan sonra sadece odamda prize takıp kullanacağım değil mi hocam? Pek anlamıyorum da bu işlerden.

Önce modeme yakın bir prize takıp oradan bağlantısını kuruyorsunuz. Kurulumu çok kolay zaten. Telefon üzerinden yaparsınız. Sonra kurulum bitiyor çıkarıp sinyali iletebileceği bir sonraki ya da iki sonraki odaya takıyorsunuz. Ben salon-mutfak-oda-oda-oda dizilimi olan evde mutfağın yanındaki odaya taktım. Salonda da modem var.

Önce modeme yakın bir prize takıp oradan bağlantısını kuruyorsunuz. Kurulumu çok kolay zaten. Telefon üzerinden yaparsınız. Sonra kurulum bitiyor çıkarıp sinyali iletebileceği bir sonraki ya da iki sonraki odaya takıyorsunuz. Ben salon-mutfak-oda-oda-oda dizilimi olan evde mutfağın yanındaki odaya taktım. Salonda da modem var.
Anladım hocam çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı