Odak problemi olup olmadığı nasıl anlaşılabilir?

Krino6

Hectopat
Normal şartlarda odaklanma sorunumun olduğunu düşünmüyorum. Sevdiğim bir romanı veya ilgimi çeken konuyu ele alan bir kitabı hiç dikkatimi dağıtmadan uzun sürelerce okuyabilirim. Bir filmi sorunsuzca ara ara başka şeylere bakma ihtiyacı duymadan (Instagram vs.) izleyebilirim.
Fakat son zamanlarda kafa yorduğum bir durum var. Bir videoyu izleyeceğim zaman bazen 2x tarzı bir hıza alabiliyorum. Belki bu sıkıntı olmayabilir fakat şöyle bir problem yaratan bir şey var ki sevmediğim bir şey yapmam gerektiğinde mesela sınav senesinde olduğum için ders çalışmak. Beynim şiddetle başka bir yere yönelmek, sürekli küçük küçük şeylerle uğraşmak istiyor. Bu problemimi nasıl çözebilirim, bu duruma göre bir odak problemim var mı yoksa sevmediğim şeyleri ertelemek gibi bir problemim mi var? Bir süredir aklımdaydı artık bu sorunu çözmem gerektiğini düşünüyorum. Tavsiyeniz var mı?

Normal şartlarda odaklanma sorunumun olduğunu düşünmüyorum. Sevdiğim bir romanı veya ilgimi çeken konuyu ele alan bir kitabı hiç dikkatimi dağıtmadan uzun sürelerce okuyabilirim. Bir filmi sorunsuzca ara ara başka şeylere bakma ihtiyacı duymadan (Instagram vs.) İzleyebilirim.
Fakat son zamanlarda kafa yorduğum bir durum var. Bir videoyu izleyeceğim zaman bazen 2X tarzı bir hıza alabiliyorum. Belki bu sıkıntı olmayabilir fakat şöyle bir problem yaratan bir şey var ki sevmediğim bir şey yapmam gerektiğinde mesela sınav senesinde olduğum için ders çalışmak. Beynim şiddetle başka bir yere yönelmek, sürekli küçük küçük şeylerle uğraşmak istiyor. Bu problemimi nasıl çözebilirim, bu duruma göre bir odak problemim var mı yoksa sevmediğim şeyleri ertelemek gibi bir problemim mi var? Bir süredir aklımdaydı artık bu sorunu çözmem gerektiğini düşünüyorum. Tavsiyeniz var mı?

Hocam dikkatinizi dağıtan her neyse sınav bitene kadar ondan uzaklaşın aynıu şeyi bende yaşamıştım. Örnegin masaya oturunca aklınız hep Instagram YouTube gibi uygulamalara mı gidiyor masaya oturur oturmaz telfonu annenize babanıza vs verip ben ders çalışana kadar vermeyin deyin. Aynı şekilde dikkatinizi dağıtacak ne varsa modem üzerinden web sitesi olarak engelleyip modem arayüz şifressini siz dışında başka biri girsin. Telefondan çalışıyorsanız da telefonda uygulama kilitleyici adında uygulamalar var onları indirip herhangi birinden aklınızı çelen uygulamaları şifrelemesini isteyebilirsiniz. Ders esnasında boşa kalkmamak için sabahtan her şeyinizi hazır edin örnegin o gün çalışacagınız kitapları düzenli bir şekilde yanınıza koyun ve her ders bitirdiginizde biteni kenara alıp çalışacagınız yeni dersin kitabını alın öğle yemegini sabah uyandıgınızda dersinizin bölünmemesi için sabahtan hazırlayın. Bunun gibi daha birçok şeyi sabahtan yaparasanız gün içinde min şekilde dersinin bölünür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı