Odak sorunu nasıl düzeltilir?

916469

Picopat
Yıllardır farkında olduğum bir şeydi zaten fakat bu aralar çok daha farkına vardığım bir sorun bu. Ders çalışırken sürekli kafam başka yerlere kayıyor. Okuduğum soruların yarısında başka şeyler düşünmeye başlıyorum. En fazla 25 dakika düzgünce odaklanabiliyorum. 25 dakikadan sonra aldığım verim düşüyor, başka şeylerle ilgilenmeye başlıyorum istemsizce. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim? Deneme çözerken de çok zorlanıyorum, dikkatimi veremediğim için. Alabileceğim puanların çok daha altında alıyorum. Dikkat eksikliğimin giderilmesi için ilaç almam gerektiğini söylüyorlar ama bununla da uğraşmak istemiyorum açıkçası. Ders çalışırken gevşek davranıyorum ister istemez. Birinin sürekli dışarıdan baskı yapması lazım iyi çalışabilmem için. Bu da mümkün değil. Ne yapabilirim arkadaşlar?

Bende de oluyordu. İlk başta ne kadar odaklanabildiğime baktım mesela 25 dakika olsun 25 dakika boyunca ders çalışıyordum 5 dakika mola veriyordum sonra 30 dakika ders 5 dakika mola gibi aralıksız 2 saat çalışabilir duruma gelmiştim. Biraz da kendinizi zorlamanız gerekiyor. Yavaş yavaş ders çalışma süremi bu şekilde arttırmıştım.

Bende de oluyordu. İlk başta ne kadar odaklanabildiğime baktım mesela 25 dakika olsun 25 dakika boyunca ders çalışıyordum 5 dakika mola veriyordum sonra 30 dakika ders 5 dakika mola gibi aralıksız 2 saat çalışabilir duruma gelmiştim. Biraz da kendinizi zorlamanız gerekiyor. Yavaş yavaş ders çalışma süremi bu şekilde arttırmıştım.
Teşekkür ederim ben de kendimi zorlayacağım. Küçüklüğümden beri dikkatim çok dağınık. Ve muhtemelen ekran başında çok vakit harcadığım için de biraz böyleyim. Sosyal medya hesaplarımı kapatıp deneyeceğim bir de.

Tabii ekran başında çok vakit harcadığın için de olabilir ama kendini çok kısıtlama bunalırsın sonra.
Şuan 12. sınıfa geçeceğim. 9. ve 10. sınıfta telefon kullanmayı bırakmıştım. Alarmı bile çalar saatle kuruyordum. O zamanlar zihnim çok berraktı. Günde en fazla 1 saat bilgisayarıma bakıyordum ve sosyal medya kullanmıyordum. Odak sorunum da aşırı azalmıştı. Yaptığım şeylerden sıkılmıyordum ve zevk alıyordum. Bu sene tekrar kullanmaya başladığım için odağım tekrar bozuldu. Yaptığım şeylerden çabuk sıkılmaya ve zevk alamamaya başladım. Ruh halim de çok değişken ve karamsar bir hale geldi. Söylemek çok utanç verici ama ekran sürem muhtemelen ortalama 10 saat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı