Odalara Ethernet prizlerinden internet sağlamak

furkanozturkk

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Fiber internet salonda olduğu için kablosuz ağ ile verim alamıyorum. Çirkin duracağından dolayı da kablo çekmek istemiyorum. Odalarda Ethernet prizleri mevcut. Bu Ethernet prizlerinden nasıl internet alabilirim?

Arkadaşlar merhaba. Fiber internet salonda olduğu için kablosuz ağ ile verim alamıyorum. Çirkin duracağından dolayı da kablo çekmek istemiyorum. Odalarda Ethernet prizleri mevcut. Bu Ethernet prizlerinden nasıl internet alabilirim?

Ethernet prizleri olduğundan eminseniz ve içlerinde hat var ise RJ45 kabloları ile İnternet sağlayabilirsiniz. Ben RJ11 portlarını RJ45 sanıp araştırmaya koyulmuştum fakat RJ11 olduklarını görünce moralim bozulmuştu. Umarım RJ45 portları vardır.

Hocam, ilk önce 8 pin Cat kablo olduğundan emin olun. Daha sonra kablonun tespiti lazım. Duvar altından modeme kadar geliyor mu? Tespit edilmesi gerekir. Bunlar varsa modemden çıkış verip alabilirsiniz.

İç hat çekildiyse takıp alabilirsin.

Salondaki modemi kablo ile prize bağladım odamdaki prizide PC'ye bağladım internet sağlanmadı sanırım iç hat çekili değil.
Ethernet prizleri olduğundan eminseniz ve içlerinde hat var ise RJ45 kabloları ile internet sağlayabilirsiniz. Ben RJ11 portlarını RJ45 sanıp araştırmaya koyulmuştum fakat RJ11 olduklarını görünce moralim bozulmuştu. Umarım RJ45 portları vardır.

Dediğiniz kablo türlerine baktım prizler RJ11 ikisi de olmaz mı yani?

Ethernet prizleri olduğundan eminseniz ve içlerinde hat var ise RJ45 kabloları ile internet sağlayabilirsiniz. Ben RJ11 portlarını RJ45 sanıp araştırmaya koyulmuştum fakat RJ11 olduklarını görünce moralim bozulmuştu. Umarım RJ45 portları vardır.

Dediğiniz kablo türlerine baktım prizler RJ11 ikisi de olmaz mı yani?

Hocam, ilk önce 8 pin CAT kablo olduğundan emin olun. Daha sonra kablonun tespiti lazım. Duvar altından modeme kadar geliyor mu? Tespit edilmesi gerekir. Bunlar varsa modemden çıkış verip alabilirsini.

Anladım teşekkür ederim.

Hocam, RJ 11 ile olmaz. RJ 45 olması gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı