Odaya Ethernet kablosu nasıl çekilir?

BerkayDerin

Kilopat
Normalde VDSL internet kullanıyordum. Modemi odama koyabiliyordum fakat yeni fiber altyapıya geçtim. Modem evin girişinde kalıyor yani odama en uzak konumda. Dolayısıyla internet bağlantısında sorun yaşıyorum. Ve odalara Ethernet kablosu dağıtılmıyor. Bu sebeple odama bir şekilde kablo çekmem lazım mesafeyi ölçtüm sanırım yaklaşık 25 metre bir kablo almam lazım fakat sorun şu ki kapımdan nasıl geçeceğini bilmiyorum. Kapı kenarları arasında boşluk yok. Flat Ethernet kabloları var onlardan almam şart herhalde ama nasıl geçirebilirim odama?

Hocam ben bir süre Power-Line kullandım. Ürün bu. Sistemi gayet basit. Birini modemin orada prize takıyorsunuz. Öbür parçayı da kullanacağınız yere fakat biraz sıkıntılı. Prizde işte başka şeyler takılıysa vs. hız düşüyor. Zaten tam hız alamıyorsunuz. 1000mbps internette ben 40mbps zor alıyordum. Yani geçici bir çözüm olarak söylüyorum.
Onun dışında kablo çekme işlemi basit fakat düzen ve güze görüntü istiyorsanız biraz uğraşmanız lazım. Ben 30 metre kablo aldım. Sizin gibi bir durum oldu aynı. Ölçtüm her yeri. Duvarın dibinden ince kanalların içinden geçirdim. Kanal dediğim bu kabloları gizlemek için olan zımbırtı. Odama gelince de kapının kasasına zarar vermeden duvarı delip geçirdim. Fotoğraflarını çektim göstermek için aşağıya ekliyorum. Böyle bir şey yapabilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG20241226005509.jpg
    IMG20241226005509.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG20241226005404 (1).jpg
    IMG20241226005404 (1).jpg
    77,3 KB · Görüntüleme: 96
Hocam ben bir süre Power-Line kullandım. Ürün bu. Sistemi gayet basit. Birini modemin orada prize takıyorsunuz. Öbür parçayı da kullanacağınız yere fakat biraz sıkıntılı. Prizde işte başka şeyler takılıysa vs. hız düşüyor. Zaten tam hız alamıyorsunuz. 1000mbps internette ben 40mbps zor alıyordum. Yani geçici bir çözüm olarak söylüyorum.
Onun dışında kablo çekme işlemi basit fakat düzen ve güze görüntü istiyorsanız biraz uğraşmanız lazım. Ben 30 metre kablo aldım. Sizin gibi bir durum oldu aynı. Ölçtüm her yeri. Duvarın dibinden ince kanalların içinden geçirdim. Kanal dediğim bu kabloları gizlemek için olan zımbırtı. Odama gelince de kapının kasasına zarar vermeden duvarı delip geçirdim. Fotoğraflarını çektim göstermek için aşağıya ekliyorum. Böyle bir şey yapabilirsin.
Cok teşekkür ederim. Duvar delmek dışı ben de aynısını yapacağım sanırım malum ev sahibi değiliz.

@okumusoglu Bir de kablo kanalının boyutu ne sizin kullandığınız. Tabi flat ethernet kablosu kullandıysanız.

Cok teşekkür ederim. Duvar delmek dışı ben de aynısını yapacağım sanırım malum ev sahibi değiliz.

@okumusoglu Bir de kablo kanalının boyutu ne sizin kullandığınız. Tabi flat ethernet kablosu kullandıysanız.
Flat kablo kullanmadim. Bu kabloyu kullandim. Kanal boyutu hakkında fikrim yok maalesef. Aldığım yer ne için kullanacaksın diye sordu. Siz de ethernet kablosu için derseniz ona göre yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı