ODTÜ makine için 1 sene mezuna kalınır mı?

Swoop38

Hectopat
Yer
USS Gerald R. Ford
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard:MSI Pro B650M-B
CPU:Ryzen 5 7500F
GPU:RTX 4070 Super
RAM:16GB 5600MHZ
PSU:750W
SSD:1TB Samsung 970EVO
SSD:500GB
HDD:500GB
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
Ben lise için MESEM tercih ettim ve bu seçimimden pişman değilim. Ancak bu süreçte fiziksel olarak çalıştığım için derslerime gereken önemi veremedim ve bundan dolayı pişmanlık duyuyorum. Hedefim ODTÜ makine mühendisliği. Zor olduğunu biliyorum ama imkânsız görmüyorum. Bu son senemde internetten uzaklaşıp hesaplarımı kapatmayı, bilgisayarımı formatlamayı ve bir yıl boyunca kendimi tamamen derslere vermeyi düşünüyorum; çünkü ODTÜ dışında başka hiçbir yer istemiyorum. Bu konuda verebileceğiniz mental bir destek, ya da önerebileceğiniz bir nokta, kaynak, ya da herhangi bir şeyiniz var mı? Çünkü biraz ihtiyacım var.

Her sene rekabet artıyor ve kontenjanlar azalıyor. Ankara'daki bölümlere talep artıyor ve sıralama sürekli yukarı doğru gidiyor. Seneye 2500-3000 arasında kapatacağını düşünüyorum bölümün ve ne kadar çalışırsanız çalışın bir yerden sonra şansa ihtiyacınız olacak. Yanlış anlamayın, yapamazsınız demiyorum ancak çok çok zor olduğunu bilmelisiniz. Eğer çok ve doğru çalışacaksanız ve yapabileceğinize inanıyorsanız deneyebilirsiniz. 1 sene mezuna kalmış ve bu bölüme yakın bir sıralama yapmış biri olarak söylüyorum bunları.

2 sene sonra derdim bu olacak inşallah.

Her sene rekabet artıyor ve kontenjanlar azalıyor. Ankara'daki bölümlere talep artıyor ve sıralama sürekli yukarı doğru gidiyor. Seneye 2500-3000 arasında kapatacağını düşünüyorum bölümün ve ne kadar çalışırsanız çalışın bir yerden sonra şansa ihtiyacınız olacak. Yanlış anlamayın, yapamazsınız demiyorum ancak çok çok zor olduğunu bilmelisiniz. Eğer çok ve doğru çalışacaksanız ve yapabileceğinize inanıyorsanız deneyebilirsiniz. 1 sene mezuna kalmış ve bu bölüme yakın bir sıralama yapmış biri olarak söylüyorum bunları.

Yani aklımda sadece orası var babam da oradan mezun ve yani 3000 küsür ile almış taban ben 4000 yapsam mezuna bırakırım bugün son günümdü ne gerekiyorsa yapmaya hazırım aklım maalesef sonradan başıma geldi. Stajım son senede devam ettiği için beni çok zorlayacak ama imkânsız değil biliyorum. Büyük ihtimal mezuna bırakırım 2 senede de yapacağıma inanıyorum.

@Swoop38
Kendinize az-çok güveniyorsanız...
ODTÜ, Boğaziçi, Yıldız Teknik gibi üniversiteler için mezuna kalınır.

Kardeşim ilk yılında 7000 sıralama ile tercih yapmadı, mezuna bıraktı ve 4000 e girerek ODTÜ nün bir mühendislik bölümüne girdi...

@Swoop38
Kendinize az-çok güveniyorsanız...
ODTÜ, Boğaziçi, Yıldız Teknik gibi üniversiteler için mezuna kalınır.
Şöyle mezuna kalırım bu seneyi deneyeceğim zaten başka bir üniversite kesinlikle düşünmüyorum o ilk senede gelmez ise direk mezuna bırakıp diğer sene kazanacağımı düşünüyorum. Inşallah ME 2031 Mezuniyeti.

Mükemmeliyetçi olmanız güzel fakat abartırsanız üzerinizdeki baskı artar ve yapabilecekseniz bile yapamayabilirsiniz. Bu hırsınızı çalışmaya ve disipline yansıtırsanız her zaman şansınız var diye düşünüyorum. Ancak bu bölüm olmazsa olmaz düşüncesi doğru değil. 4000 sıralamadan yazabileceğiniz çok iyi yerler olacaktır. Şu an düşünmeniz gereken şey çalışmanız olmalı.

Mükemmeliyetçi olmanız güzel fakat abartırsanız üzerinizdeki baskı artar ve yapabilecekseniz bile yapamayabilirsiniz. Bu hırsınızı çalışmaya ve disipline yansıtırsanız her zaman şansınız var diye düşünüyorum. Ancak bu bölüm olmazsa olmaz düşüncesi doğru değil. 4000 sıralamadan yazabileceğiniz çok iyi yerler olacaktır. Şu an düşünmeniz gereken şey çalışmanız olmalı.

Kesinlikle haklısınız ama benim kafamda tek hedefim ODTÜ'ya da olursa Bilkent Ankara'da yaşıyorum İstanbul'u sevmiyorum şahsen ve Ankara'da benim bildiğim tek bir üniversite var o da ODTÜ. Bu biraz hırs kazanmak için abartıyorum hocam motivasyon için yoksa tüm üniversitelere saygım sonsuz.

Politikaya atılabilir.. Hukuk veya siyasal okuyabilirsiniz. :)
Sizde ışık gördüm.
Yok hocam :) aman aman aman o sektörler için doğduğun an seçiliyorsun bizim seçimimiz değil onlar bizim gibilerin kalemi değil o defter :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı