ODTÜ Tarih mi Ankara Tarih mi?

ahmet6262

Centipat
Daha fazla  
Sınava 4.5 ay kaldı ve ben hala kararsızım ODTÜ tarih mi DTCF mi diye. ODTÜ'yü kazanmayı çok istiyorum hem İngilizce (akademik kariyer için çok iyi) hem de ODTÜ :) Ama teknik üniversitede tarih okunur mu bilemiyorum. Hem duyduğuma göre herhalde 2 hoca varmış sadece. Ankara DTCF ise hem tecrübeli bir okul hem tarih bölümü için daha uygun gibi hem kazanmak biraz daha kolay (DTCF 2500 ODTÜ 750'den alıyor). Ama akademik kariyere uygun mu bilemiyorum :(

Özel mesaj yokmuş, ben de nadiren giriyorum, özel mesaj olmadığını unutmuşum :D

O zaman sadece bir iki şey sorayım buradan. 1- Ankara'da yaşıyorum ama ODTÜ'ye çok uzağım acaba üniversite içi yurt çıkar mı 2- bölümdeki eğitim nasıl bir Teknik üniversiteye göre ve son olarak 3- Yan dal Çift dal imkanı nasıl ben Siyaset Bilimi ile yan dal yapıp Siyasi Tarih üzerine çalışmayı düşünüyorum :)

Forumda yeniyim dm kutusu nerede acaba bulamadım
O zaman sadece bir iki şey sorayım buradan. 1- Ankara'da yaşıyorum ama ODTÜ'ye çok uzağım acaba üniversite içi yurt çıkar mı 2- bölümdeki eğitim nasıl bir Teknik üniversiteye göre ve son olarak 3- Yan dal Çift dal imkanı nasıl ben Siyaset Bilimi ile yan dal yapıp Siyasi Tarih üzerine çalışmayı düşünüyorum :)
Merkez ilçelerdeyseniz yurt zor, hatta imkansıza yakın. Bölümdeki eğitim iyi ama iş öğrencide bitiyor bir noktadan sonra. Herkes yandal çap vs der sonra gerçekleri görür :D ama bu imkanlar var. Kısaca cevap verecek olursam ODTÜ Tarih, hocaların eğitimi, başka bölümlerden alınabilecek dersler, hocalarla iletişim, okutulan kaynaklar ve eğitim dili açısından daha avantajlı. Ankara Üniversitesi yerine Hacettepe olsa karşılaştırmada daha doğru bir karşılaştırma olurdu.

Merkez ilçelerdeyseniz yurt zor, hatta imkansıza yakın. Bölümdeki eğitim iyi ama iş öğrencide bitiyor bir noktadan sonra. Herkes yandal çap vs der sonra gerçekleri görür :D ama bu imkanlar var. Kısaca cevap verecek olursam ODTÜ Tarih, hocaların eğitimi, başka bölümlerden alınabilecek dersler, hocalarla iletişim, okutulan kaynaklar ve eğitim dili açısından daha avantajlı. Ankara Üniversitesi yerine Hacettepe olsa karşılaştırmada daha doğru bir karşılaştırma olurdu.

Çok Teşekkür ederim 🙏

Akademik kariyer için "Tarih" bölümü uygun değil. Çünkü iş imkanı neredeyse olmayan bir bölüm olduğu için bu ve bu tip fen-edebiyat fakültesi bölümlerini okuyan herkesin hedefi akademisyen olmak oluyor, ve akademisyen talebi de çok az. Ama işsizlik benim pek üzüleceğim bir sorun değil diyorsan elbette ODTÜ daha iyi bir üniversitedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı