Pardon hocam Va panel önerirmisinizi kastederek yazmıştım ona cevap olarak atmışlar.İkseroo hocamın önerdiklerinden bahsediyorum.
![]()
Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 3.799,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Pardon hocam VA panel önerir misinizi kastederek yazmıştım ona cevap olarak atmışlar.
Anladım teşekkürler Hocam ilgilendiğiniz için.Ben bu forumda tasarımcı falan değilseniz VA panele ait hiçbir şey önermem. Ben kullanıyorum ama ne desem boş.
VA panel kullanıyorum ben de. Kontrast oranına alıştıktan sonra başka bir panele geçmek özellikle takıntılı biriyseniz cidden zor. Hele ki atmosferi karanlık oyunlar oynuyorsanız muazzam. Bir de gece ışıkları kapatıp oynuyorsanız...
Yani her panelin spesifik kullanım alanları olabiliyor. Kullanıcıya da buna göre öneri yapmak önemli. Ezbere IPS önermek sağlıklı bir yöntem olmuyor.
Benim gibi düşünen birini görmek güzel bu arada. Ben uzun zamandır Blender ve Photoshop kullanan biriydim. Kendim tasarım yapmayı pek beceremezdim ama temp dosyalarla oynamaya bayılırdım, haliyle renklerde gözüm çok titizdir. Mesela bir monitör mağazasına girdiğimde eğer monitörlerde ressim varsa gözlerim direk bir VA panel ile diğer panellerin farkını genelde ayırt eder. Tabii oyun performansları hakkında aynı şeyi diyemeyeceğim.
Yani olması gereken bu aslında. Bir ürüne direkt olarak "kronik" diye etiket yapıştırmak işin kolay olanı. Monitör ve kulaklık iki duyu organına hitap eden çevre birimleri. Olması gerekeni görerek ve dinleyerek almak zaten.
Dell S2422HG var bende de. Bir oyun oynuyorsam %90'ında ghosting görmüyorum. Oyunları da Motion blur açıp oynarım zaten sevdiğim için. Ekstra bir akıcılık hissiyatı veriyor bana. Ghosting gördüğüm kısmı ise belirli başlı renk tonları arasındaki sahne geçişlerinde oluyor. Zaten hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyorum %95. özellikle kıyamet sonrası, korku, psikolojik gerilim türevi oyunlara ağırlık veriyorum. Onlar için de epey iyi kontrast avantajından ötürü. Işıkları kapatıp oynayınca ayrı bir güzel. Glow yok çünkü, adeta odamın karanlığı ile monitördeki karanlık kısım birleşmiş gibi hissettiriyor. Çok bütünleyici...
Kimi kullanıcı da var en ufak tahammülü olmuyor Ghosting'e karşı. O da gidip VA panel almasın zaten. Zibilyon tane etken var dediğim gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.