Odyssey'de R5 5600X kullanımı %100 oluyor

Evet var aynı sistemi kullanıyorum? Odyssey gibi bir oyunda yüksek ayarlarda nasıl darboğaz olmasını bekliyorsun?
İşlemci %100 olması ekran kartına darboğaz yaptığı anlamına gelmez, anlık çıkıyormuş ve drop olmuyormuş. Yüksek işlemci kullanımı o oyun için normal. Her oyun 2-3 çekirdeğe yüklenip diğerlerini pas geçmiyor. BF5'de Ryzen 2600+RX570 sistemde %90 işlemci kullanımı gördüm mesela.

İşlemci %100 olması ekran kartına darboğaz yaptığı anlamına gelmez, anlık çıkıyormuş ve drop olmuyormuş. Yüksek işlemci kullanımı o oyun için normal. Her oyun 2-3 çekirdeğe yüklenip diğerlerini pas geçmiyor. BF5'de Ryzen 2600+RX570 sistemde %90 işlemci kullanımı gördüm mesela.
Yüksek işlemci kullanımı hiçbir oyun için normal değil. Hele ki bu tarz bir oyun için hiç normal değil. Optimizasyonda sorun olabilir. Ayrıca darboğaz yapmaz dediğim zaman ne alaka aynısı sende var galiba diyorsun ben evet deyince %100 olması darboğaz anlamına gelmez ki diyorsun. Aradaki bağlantıyı anlayamadım sen anladıysan açıklayabilirsin.
@furs0n İşlemci kullanımı anlık %100 oluyorsa, %100 olması dışında ortalama % kaç kullanımda söyleyebilir misiniz?

Ayrıca darboğaz yapmaz dediğim zaman ne alaka aynısı sende var galiba diyorsun
Sen darboğaz yapması imkansız dedin, bu denli kesin konuşmandan dolayı sende de aynı sistem var galiba diye sordum.

Yüksek işlemci kullanımı hiçbir oyun için normal değil.
Yav kart 3070 farkında mısın? Daha geçen yıl herkes 2070 SUPER için "2K kartı o, 1080p'de tamamını kullanamaz" diye gezmiyor muydu? Ne oldu birden?

Aradaki bağlantıyı anlayamadım
Anlamanı beklediğim için kusura bakma. Tamam adamın sisteminde sorun var, işlemcisi ölmüş bitmiş yanmış.

Sen darboğaz yapması imkansız dedin, bu denli kesin konuşmandan dolayı sende de aynı sistem var galiba diye sordum.

Yav kart 3070 farkında mısın? Daha geçen yıl herkes 2070 SUPER için "2K kartı o, 1080p'de tamamını kullanamaz" diye gezmiyor muydu? Ne oldu birden?

Anlamanı beklediğim için kusura bakma. Tamam adamın sisteminde sorun var, işlemcisi ölmüş bitmiş yanmış.
Bu şartlar altında darboğaz yapmaması gerek bunu demem gayet normal. Saldırgan bir biçimde söylediğin açıkça belli oluyor.

İşlemci de 5600X. Boru değil. Bu ikilinin testlerine bak 1080P'de. Hangisinde darboğaz yapıyor?

Ne alaka? Ben sistemiyle alakalı bir yorumda bulunmadım. Demek ki optimizasyon vs. sıkıntılı veya yanlış bir ayar yapmış. Ben nerden bileyim buradan?

Yüksek işlemci kullanımı hiçbir oyun için normal değil. Hele ki bu tarz bir oyun için hiç normal değil. Optimizasyonda sorun olabilir. Ayrıca darboğaz yapmaz dediğim zaman ne alaka aynısı sende var galiba diyorsun ben evet deyince %100 olması darboğaz anlamına gelmez ki diyorsun. Aradaki bağlantıyı anlayamadım sen anladıysan açıklayabilirsin.
@furs0n İşlemci kullanımı anlık %100 oluyorsa, %100 olması dışında ortalama % kaç kullanımda söyleyebilir misiniz?
Oyun içinde ortalama olarak %50-%80 arasında seyrediyor ama dakikada iki kez falan %100-%95'lere dayanıyor. DSR'dan 2K oynatıp tekrar bakacağım.
Aynı setupa sahip birinin videosunda da 1080p'de %90larda işlemci kullanımı. 2K'ya geçtiğinde onda %40-%60'larda seyretmiş, ben de yine %100'ü gördü birkaç kez 2K'da, videoda ise %90'ı bir kez falan geçti. Bir problem var mı hala anlayamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı