Öfke Sorunumu Nasıl Çözebilirim ?

Utku Koçak

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Sivas
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (9.Sınıf)
Arkadaşlar, geçen sene çok sinirliydim, annem ergenlikten olduğunu söylemişti. Sene sonuna doğru bir çocuğu hastaneye kaldırmam ile geçti. (1 hafta rapor yazdılar çocuğa, yüzü görülmeyecek haldeydi.) Bu sene iyi gidiyordu fakat 1-2 haftadır çok sinirliyim, her şeye bağırıyorum, bir anda yanıyor gibi hissediyorum, daralıyorum, kalbim yerinde durmuyor, kendimi kasıyorum, zar zor dayanıyorum derken, bu akşam çok kötü bir şey oldu. Babam ayıptır söylemesi biraz küfreder ve çabuk sinirlenen bir tiptir. Marketten bir şeyi almayı unuttum, sinirlendi bana eline geçen şeyleri fırlattı, ( Karnıma annemin çantası çarptı, onun dışında pek bir şey olmadı. ) galiba öfke krizi geçirdim, babama bağırmaya, bir yandan ağlamaya ve dolabı yumruklamaya başladım. Babamı çok üzdüm. Fakat ilginçtir ki babam hala bana küfretmeye devam ediyor. Yakın zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum, tuşlara bile sert basıyorum. Bir arkadaşımız yine aynı konudan rahatsızdı, özür dilerim, adını hatırlamıyorum. Bu olayı nasıl çözebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O arkadaş ben oluyorum sanırım, ben değilsem güzelce üstüme alıyorum. Ben normalde yapım dolayı çok sinirliyim ama yeni tanıştığım arkadaşlarıma bu yanımı göstermem. Mesela 8. sınıfa kadar herkes bilirdi öyle hastanelik kavgam olmadı. Ben bir anda parlayan, parladı mı tam parlayan en fazla 30 saniye 1 dakika arası süren bir parlama yaşarım. Sonra üzülürüm yani bu kim olursa olsun. Merhametli bir insan mıyım tartışılır. Merak etme her baba küfür eder bence. Marketten bir şey almayı unuttuğun için fırlatması biraz fazla kaçmış bence belki iş yerinde bir şeye sinirlenmiş olabilir veya günü kötü geçmiştir arada olacak sorunlar bunlar. Ben parlamadan önce bir parlama evresi geçiriyorum, biraz komik olabilir ama sabırlı bir insan değilim aşırı sabırsız da değilim. Bir kişi beni sinirlendirmeye başladı ise dürüst olmak gerekirse içimden küfür ederim, tabi aşırı kaçmayacak şekilde sonra parlarım. Doktora gitmelisin. Yani bunu ayıp gören arkadaşlar var saçma geliyor, insan hasta ise ( bunu sana demedim kesinlikle yanlış anlama ) tedavisini görmeli. Hatta şöyle diyeyim mesela ekmek almaya yolluyorlar beni, evde kaç kişi varken deliriyorum ayakkabımı giyene kadar öyle deliriyorum ki ağlayacak gibi oluyorum. İçimden 1 dakika sonra unutacaksın diyor ama sinirim geçmiyor. Eve dönerken pamuk gibi dönüyorum. Bayağı uzun oldu

Arada sırada bana da oluyor bu sinir, böyle bende uzun sürüyor, insanlarla da yüz göz olmak istemediğimden duvara bir kaç kez vururum, olmadı kafa atarım Ciddiyim. Ergenlikle alakası yok sanırsam.

Benim senden daha kötü bir sorunum var sen haline şükret. Takıntı var. Her şeyi kafama takıyorum üzülüyorum ama öyle böyle değil her şeyi aşırı kafaya takıyorum.

Haklısınız takıntı çok kötü bir şey amcam takıntıları yüzünden gece 3'e kadar koltukta oturur içki içerdi. Beter bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…