Öğrenci pasaportuyla yurt dışı telefon kaydı yapılır mı?

Samet tunç

Hectopat
Merhaba. Ben simdi 2 hafta öğrenci pasaportuyla yurt dısına cıkıp geleceğim, geldiğimde yurt dışı bir telefonu kendi pasaportum üstüne yapabiliyor muyum? Sonuç olarak yurt dısına cıkmıs oluyorum (Avrupa ülkesi), eğer bilen biri varsa bilgiendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, neden yapamayasınız ki? Bir sorun olmaz. En kötü yurtdışı çıkış ve giriş kaydını çıkarttırarak da imei kayıt ettirebiliyorsunuz. Öğrenci pasaportu ile mi çıkacaksınız gri pasaport ile mi?

Giriş çıkış yapmışsanız yapabilirsiniz.

Öğrenci pasaportuyla cıkacağım staj görüp geleyeceğim 15 gün

Öğrenci pasaportuyla cıkacağım, staj görüp geleceğim 15 gün.
Öğrenci pasaportu diye bir şey yok ki hocam. Normal pasaport var. Staj için gönderiliyorsanız gri pasaport yani hizmet pasaportudur büyük ihtimal. Bir sorun olmaz, kayıt ettirebilirsiniz.

Söylediğim gibi hizmet pasaportu ile çıkış yapacaksanız normal pasaporta göre biraz daha uğraştırıcı. Staj süresi 14 günse tam 14 günlük pasaport veriyorlar. 14 gün sonra da iade etmeniz gerekiyor. Elinizde pasaport olmadığı için de emniyet şubelerinden yurtdışı çıkış ve giriş belgesi çıkartmanız gerekiyor.

Geri kapanma gibi bir şey olur mu TR cihazı olduktan sonra

Kayıt ettirdikten sonra o cihaz senin adına kayıtlı SIM hattı ile çalışır başka SIM taksan okumaz 3 yıl telefon senin tabulu cihazın gibi olur satamazson kapanma durumu olmaz 3 yıl sonunda istediğin hattı takabilirsin

hocam peki onları yaptım diyelim suan para cok cıkısmıyo bu islemi yapmamız icin ne kadar süremiz oluyo

Yurt dışına çıkış yapıp gelmeniz yeterli kayıt için. Pasaportsuz kimlik ile de kayıt yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…