Öğrenciler için verilen Gemini Pro bana göre bir reklam!

Belki ileride gündelik işlerimde de tercih etmeye başlarım ama hala ChatGPT o tür konularda daha iyiymiş gibi hissettiriyor.
Sohbet robotu olarak ChatGPT daha iyi çünkü kullanıcının diline çok hızlı adapte olabiliyor ama işiniz ciddiyse bana göre Gemini, 2.5 Pro modeli ile bile hala önde. Yakında 3.0 Pro çıkacak. Bence Google, ortalığı 3.0 ile kasıp kavuracak.

Sohbet robotu olarak ChatGPT daha iyi çünkü kullanıcının diline çok hızlı adapte olabiliyor ama işiniz ciddiyse bana göre Gemini, 2.5 Pro modeli ile bile hala önde. Yakında 3.0 Pro çıkacak. Bence Google, ortalığı 3.0 ile kasıp kavuracak.

Gemini'nin en iyi özelliği derin araştırma özelliği bence iki cümle yazıp derin araştırma isteyince yüzlerce kaynağa bakıp tablolu bir şekilde sana gönderiyor belge olarak da indirip paylaşabiliyorsun ödevler için veya araştırma yapmak detaylı bilgi öğrenmek için çok iyi.

images.jpeg

Düşünsenize; size 1 yıl boyunca ücretsiz veriliyor falan. Öğrenciler içine veri yükleyecek, ıvırdı zıvırdı her şeyini yedekleyecek. Peki 1 yıl bittikten sonra ne halt olacak? Google güzel reklam yapıyor ha. Tebrik etmek lazım.

Bu özelliği kullanmak gerçekten çok güzel ama insanları kendine çekiyor. Bu da reklam olmuş oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bana göre reklam: Kimse babasının hayrına iş yapmaz.

İçine yapay zeka giriyor. Oradaki veileri de tutmak için yapay zeka kullanılıyor. Ondan sonra MetaData olayı olacak falan. İyice değişik olacak ortalık.

Bizim verimize ihtiyacı olacak son şirket Google'dır herhalde.

Reklamın iyisi, kötüsü olmaz derlerdi. :D Bana 1 yıllık üyelik veriyor mu? Veriyor. Kullanışlı mı? Kullanışlı. Daha ne olsun. Tabii ki reklam diye verecekler.

Düşünsenize; size 1 yıl boyunca ücretsiz veriliyor falan. Öğrenciler içine veri yükleyecek, ıvırdı zıvırdı her şeyini yedekleyecek. Peki 1 yıl bittikten sonra ne halt olacak? Google güzel reklam yapıyor ha. Tebrik etmek lazım.

Bu özelliği kullanmak gerçekten çok güzel ama insanları kendine çekiyor. Bu da reklam olmuş oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bana göre reklam: Kimse babasının hayrına iş yapmaz.

İçine yapay zeka giriyor. Oradaki veileri de tutmak için yapay zeka kullanılıyor. Ondan sonra MetaData olayı olacak falan. İyice değişik olacak ortalık.

Amaç zaten reklam ve veri toplamak başka ne amaçla bedava vermiş olabilirler hocam? Son kullanıcılar olarak zaten internet çıktı çıkalı her türlü verimizi her an paylaşıyoruz. Google Gemini'a bir şey sormakla, Google arama çubuğuna sormak arasında hiçbir fark yok. Sizin neyi araştırıp neyi merak ettiğiniz karşı tarafa gidiyor ve kaydediliyor, işin bu yönü tamamen aynı, farklı olan birinde cevapları arama algoritmasıyla web sayfası linkleri halinde alıyorsunuz, diğerinde ise derli toplu cevaplar halinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı