Öğretmen öğrenciye hakaret edebilir mi?

O da sana dersin düzenini bozmaktan açarsa iş biraz uzar gibimsi. Kaçıncı sınıf?

Lise 3


1) Evet haklısın.
2) Kimisinin maddi durumu yok benim gibi babam engelli annem bize bakıyor kitabı almadım diye sözlüme 30 girdi ayrıyeten almıyan diğer öğrenciler içinde geçerli.

Haklı değilsin hocayla uğraşıp kendine takıntılı hale getirme o da seninle uğraşır.

Zaten bana takıntılı derse katılmak istememe rağmen söz hakkı vermiyor ve eski sınıfından 4 öğrenci var onlara kıyak geçiyor.

Haklı değilsiniz ikiniz de.

Evet dersin düzenini bozmamalıydım ama kendisi bana hakaret etme hakkını nereden buluyor işlediğim suçun yaptırımı Max tutanak veya dersten atmadır.

Arkadaşım herkes herkesin iddia ettiği kişi olsaydı düzgün insan mı kalırdı şu dünyada? Ayrıca ders düzeni bozmak...

Zaten kendisi bana geri zekalı dedi diye olmuyorum bunu ben de biliyorum.


Sizin zamanınız ile bizim zamanımız bir değil ayrıyeten alındığımı nereden çıkardın, evet kabahatliyim ama bana bu şekilde hitapda bulunma hakkı yok.

İltifat. @tcdevre dersten attı diyorsun da bunun bir geçmişi var mı? Derste ilk kez konuşuşun ise direkt atması tuhaf kaçar.

Önceden 1-2 kez uyumuşluğum var ama daha önce konuşmadım.

Evet çoğunluğunda dediği gibi büyük bir yaptırım olmaz o yüzden işin peşini bırakacağım.
 
Tekrarlanmadığı sürece sıkıntı yok, şu anlık olayı irdelememen daha iyi olur. Zaten şu zamana kadar iyi dayanmışsın. Öfkeli birine böyle davranışlarda bulunsa çoktan kavga çıkarırdı.
 

Ailevi ve maddi durumun için öncelikle üzgünüm.

Öğretmenle yaşanan hadiseniz ve ek kaynak almadığın için düşük not verilmiş olması münferit olaylardır. Sakıncası yoksa ek kaynak olarak bahsedilen kitapların maddi tutarı ne kadardır söyleyebilir misin?

Atla deve değilse öğretmenin bunu karşılaması veya bu kitaplar toplu alınıyorsa satın alınan yerden hediye kitap istenerek böyle durumların kompanze edilmesi daha şık olur. İşin etiği budur. Kitaplar için para toplanmıyor, toplu alınıyorsa durum biraz değişebilir ancak çözümsüz değildir.

Bizim zamanımızla, şimdiki zaman bir değil derken zaman ilerlemiş olsa da insan aynı kaldı. Sınıfın içinde öğretmenin böyle bir kaba söz söylemesi ve bunun yanına kalmış olmasına alındınız ki burada bunu tartışıyoruz.

Tutanak tutulduğu ve olası kınama veya disiplin suçu alınırsa diplomaya bu tasdik edilir. Lise içinde üniversite içinde bu şöyle işler: Yüksek güvenlik soruşturması gereken iş yerlerinde (lisans üstü eğitim, akademik kariyer, bankacılık, savunma sanayii, üst düzey bürokratik konumlar ve dahası) bu karşınıza çıkacaktır. Hakaret ve kaba söz hukuken farklı şeylerdir. Bu konuda öğretmenle uğraşmanızın getirisi olmayacak sizi üzecek öğretmeninde yaşı ve deneyimine bağlı olarak antipatisine neden olabilecektir.

Öğretmenin size kaba söz kullanma hakkı yok doğru ancak kabahatinize karşı tutanak vs ile kıyaslandığında ve işin geleceğine bakıldığında sizin kabahatinizle kıyaslandığında sineye sarmak daha mantıklı.

Edit: Ben artık mevcut eğitim ve öğretim sisteminin değişmesi taraftarıyım. Okullar, sıralar, tahtalar, öğretmeye çalışılan şeyler ve yöntemleri, yazılı sınavlar... Bunlar artık zamanın ihtiyacını karşılamıyor. Elbette her öğrencide başarı sağlanacaktır diye bir kaide yok ancak mevcut sistem ve nüfus ile bu sistem çalışmıyor.
 
Yok hoca hak etmiş sen direkt git dava et ne demek ya 30 girmek, hakaret etmek. Sen git gecikmeden şikayet et. En azından başkalarının hayatı kararmasın.
 
Yok hoca hak etmiş sen direkt git dava et ne demek ya 30 girmek, hakaret etmek. Sen git gecikmeden şikayet et. En azından başkalarının hayatı kararmasın.

Böyle yapan hocalar şikayet edilecek olsa şikayet edilmeyen çok az hoca kalırdı demek istediğim artık modernleşti böyle şeyler hatta azalıyor gibi de. Önceden sizi döverlerdi şimdi hakaret ediyorlar hangisi daha iyi? Önceki yılalrdaki gibi dayak yemek mi yoksa geri zekalı demesi mi? Dersten atması sınıfın huzurunu bozduğu içindir ama doğru bir hareket değildir en kötü geri zekalı demek yerine dersten atmak yerine e-Okul'u açıyorum deseydi daha etkili olurdu
 

215+218 = 433 TL.

Herkes bireysel aldı kitabı o yüzden alacak gücü olmıyanların ki karşılanmadı bir de zaten almıyan ben dahil 3 kişi var ha alsam alır mıydım evet ama anneme yük olmak istemedim 45 yaşında çalışıp bana bakıyor.

Zaten bizim sınıf hocamız egoist birisi müdür yardımcısının kuyruğunda geziyor, benim okulda sözüm geçiyor idare arkamda diyo 28-29 yaşında götü kalkık birisi önceden kulaklığım çalındı,dedi şikayetçi olma ben sana yenisini alacağım dedi ondan sonra olayın üstünü kapattı.

üstüne sınıfta gruplaşmalar var doğru düzgün konuşabilceğim 4 kişi var diğerleri keko veya kendini üstün zekalı zanneden tipler
 
Son düzenleme:

Üzgünüm ama haksızsınız. Dövmek zaten yanlıştı ve kaldırıldı. Küfür ve hakaret yani bir insanı aşağılamak daha iyi eskiden dövüyorlardı demekle olmaz. Bir suçu varsa insan gibi disipline götürür kimse kimseyi aşağılamaz.

Ayrıca maddi olarak yetersiz olduğu için 30 girmiş sen kimsin parayla mı not veriyorsun demezler mi hocaya. Konu sahibi geç olmadan şikayette bulun.
 
Cimere gitsin bence.
 
Ahahahaha harika bir konu ya. Hayır, eline bir şey geçmez. Haketmişsin. Herkese olur böyle şeylerden. Biraz dirayetli olun. Utanmışsın, iyi bir şey. Bir daha yapmazsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…