Öğretmen tüm sınıfa tutanak tutabilir mi?

Şimdi kardeşim örneğin bir olay oldu olayda 4 5 kişi var ilk önce müdür yardımcısına gidersiniz müdür yardımcısı size A4 kağıtları verir olayı yazın ya da olayı anlatın der.
Sonra size gerekli uyarıları yapar ailenizi çağırır.
Aileniz gelir ailenize gerekli bilgilendirme yapılır sonrasında eğer olay büyük ise müdürde sizi çağırıp biraz gözünüzü korkutur.
Ancak dediğim gibi bunlar ortaokulda olur.
Eğer 10-11-12'ye gidiyorsanız tutanak yiyebilirsiniz şahsi olaylarda.
9'lar zaten yeni olduğu için kimse karışmaz tutanakta tutmazlar.
Eskiden ortaokulda bir çocuk çok belalıydı sürekli kavga ederdi en son birisini bıçakladı tutanak yedi.
Hani heleki sınıfta ufak arkadaş kavgaları ya da konuşma ile alakalı bir tutanak mevzusu söz konusu bile değil.
Tutanak tutulurken her hafta toplantı olur bu toplantıda tüm öğretmenler toplanır ve öğrenci için tutanak tutulmalımı diye karar verirler.
Çünkü tutanak dediğimiz şey resmiyete geçen bir şey, insanın polis olmasına asker olmasına engel olacak şeyler olduğundan dolayı basit bir şey değil.

Bu konu özelinde değil fakat genel olarak bir konuda tutanak yiyip disiplin kurulunun karşısına çıkarılırsan imzalar vs. atılırsa ileride iş hayatında sicilden dolayı zorluk çıkarabiliyor.

Boş yere paniğe gerek yok suçun yoksa hiçbir şey olmaz.

Gülmene sevindim çünkü evet bu olayların en kralını yaşadım ortaokulda.
Bizim zamanımızdaki ortaokuldaki abiler sakallı iri yarı şeylerdi çoğu belalıydı kimse karışamazdı.
Neyse ki iyi bir puan alıp iyi bir okula geldim şimdi.

Ortaokulda bıçaklanma mı?
Nerede yaşıyorsunuz hocam

Bizim zamanımız demende ayrı garip dostum hala okuyorsun dikkat et okul hayatında

Kısaca yapmadığım bir suçtan tutanak yersem nereye şikayet etmeliyim diye sordum ve hocanın böyle bir hakkı olup olmadığını sordum.

Ortaokulda bıçaklanma mı?
Nerede yaşıyorsunuz hocam

Bursa yıldırım.
Okuduğum ortaokul kötü bir okuldu bursanın en kötü mahallesinden kişiler geliyordu ve dediğim gibi bizim zamandaki abiler sakallı iri şeylerdi.

Hoca sınıfı haberdar etmiş ve çarşamba gününe rehberlik dersi var o ders tutanak imzalatacağını söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…