Öğretmen tüm sınıfa tutanak tutabilir mi?

Resmiyete zaten geçmezde tutanak tutuluyor onu söylemeye çalışıyorum hatta herkesin velisi toplanmıştı bir sınıfa neden tutuldu gibisine fakat hoca sanırım hepsine tek tek açıklama yapmış nasıl bir açıklama yaptı orasını bilemiyorum fakat sınıfça tutulmuştu.

Şimdi kardeşim örneğin bir olay oldu olayda 4 5 kişi var ilk önce müdür yardımcısına gidersiniz müdür yardımcısı size A4 kağıtları verir olayı yazın ya da olayı anlatın der.
Sonra size gerekli uyarıları yapar ailenizi çağırır.
Aileniz gelir ailenize gerekli bilgilendirme yapılır sonrasında eğer olay büyük ise müdürde sizi çağırıp biraz gözünüzü korkutur.
Ancak dediğim gibi bunlar ortaokulda olur.
Eğer 10-11-12'ye gidiyorsanız tutanak yiyebilirsiniz şahsi olaylarda.
9'lar zaten yeni olduğu için kimse karışmaz tutanakta tutmazlar.
Eskiden ortaokulda bir çocuk çok belalıydı sürekli kavga ederdi en son birisini bıçakladı tutanak yedi.
Hani heleki sınıfta ufak arkadaş kavgaları ya da konuşma ile alakalı bir tutanak mevzusu söz konusu bile değil.
Tutanak tutulurken her hafta toplantı olur bu toplantıda tüm öğretmenler toplanır ve öğrenci için tutanak tutulmalımı diye karar verirler.
Çünkü tutanak dediğimiz şey resmiyete geçen bir şey, insanın polis olmasına asker olmasına engel olacak şeyler olduğundan dolayı basit bir şey değil.

Tutanak ne ki; ben mi anlamadım?
Tutanağın kendisi kağıt parçası, içeriği önemli değil mi ki?
Dileyen dilediği konuda tutanak tutar da içeriğin gerçeği yansıtması lazım.
Saçma sapan bir konuda tutarsa kendi rezil olur, size bir zararı nasıl olacak?
Bu konu özelinde değil fakat genel olarak bir konuda tutanak yiyip disiplin kurulunun karşısına çıkarılırsan imzalar vs. atılırsa ileride iş hayatında sicilden dolayı zorluk çıkarabiliyor.

Sınıfta belirli kişiler konuşuyor ve bu kişiler belli fakat sınıf hocası tüm sınıfa tutanak tutacağını söyledi. Sınıfta masum olanlar var ben dahil, eğer sınıfa tutanak tutarsa hocanın böyle bir hakkı var mı? Böyle bir hakkı yoksa nereye şikayet etmeliyim?

Boş yere paniğe gerek yok suçun yoksa hiçbir şey olmaz.

Tutamaz aslında tutabilir sınıf içi disiplini bozmadan lakin bu kadar uzun ve zahmetli bir işte tutsa dahi uğraşacağını sanmıyorum benim zamanımdada çok yaparlardı korkutmak amaçlı ek olarak konudaki bir arkadaşın "11.sınıfım ortaokulda en kral olayları yaşadım." cümlesi gerçekten komikti.

Gülmene sevindim çünkü evet bu olayların en kralını yaşadım ortaokulda.
Bizim zamanımızdaki ortaokuldaki abiler sakallı iri yarı şeylerdi çoğu belalıydı kimse karışamazdı.
Neyse ki iyi bir puan alıp iyi bir okula geldim şimdi.

Şimdi kardeşim örneğin bir olay oldu olayda 4 5 kişi var ilk önce müdür yardımcısına gidersiniz müdür yardımcısı size A4 kağıtları verir olayı yazın ya da olayı anlatın der.
Sonra size gerekli uyarıları yapar ailenizi çağırır.
Aileniz gelir ailenize gerekli bilgilendirme yapılır sonrasında eğer olay büyük ise müdürde sizi çağırıp biraz gözünüzü korkutur.
Ancak dediğim gibi bunlar ortaokulda olur.
Eğer 10-11-12'ye gidiyorsanız tutanak yiyebilirsiniz şahsi olaylarda.
9'lar zaten yeni olduğu için kimse karışmaz tutanakta tutmazlar.
Eskiden ortaokulda bir çocuk çok belalıydı sürekli kavga ederdi en son birisini bıçakladı tutanak yedi.
Hani heleki sınıfta ufak arkadaş kavgaları ya da konuşma ile alakalı bir tutanak mevzusu söz konusu bile değil.
Tutanak tutulurken her hafta toplantı olur bu toplantıda tüm öğretmenler toplanır ve öğrenci için tutanak tutulmalımı diye karar verirler.
Çünkü tutanak dediğimiz şey resmiyete geçen bir şey, insanın polis olmasına asker olmasına engel olacak şeyler olduğundan dolayı basit bir şey değil.

Ortaokulda bıçaklanma mı?
Nerede yaşıyorsunuz hocam :D

Gülmene sevindim çünkü evet bu olayların en kralını yaşadım ortaokulda.
Bizim zamanımızdaki ortaokuldaki abiler sakallı iri yarı şeylerdi çoğu belalıydı kimse karışamazdı.
Neyse ki iyi bir puan alıp iyi bir okula geldim şimdi.

Bizim zamanımız demende ayrı garip dostum hala okuyorsun dikkat et okul hayatında :)

Tutanak ne ki; ben mi anlamadım?
Tutanağın kendisi kağıt parçası, içeriği önemli değil mi ki?
Dileyen dilediği konuda tutanak tutar da içeriğin gerçeği yansıtması lazım.
Saçma sapan bir konuda tutarsa kendi rezil olur, size bir zararı nasıl olacak?

Kısaca yapmadığım bir suçtan tutanak yersem nereye şikayet etmeliyim diye sordum ve hocanın böyle bir hakkı olup olmadığını sordum.

Ortaokulda bıçaklanma mı?
Nerede yaşıyorsunuz hocam :D

Bursa yıldırım.
Okuduğum ortaokul kötü bir okuldu bursanın en kötü mahallesinden kişiler geliyordu ve dediğim gibi bizim zamandaki abiler sakallı iri şeylerdi.

Hoca sınıfı haberdar etmiş ve çarşamba gününe rehberlik dersi var o ders tutanak imzalatacağını söylemiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı