Öğretmenden not rica edilir mi?

Hocam hayat lisedeki notlardan ibaret değil. Çabalarınız sonucu edindiğiniz ahlak, disiplin ve tecrübeler önemli.

Evet hocam tamamen haklısınız ama bilirsiniz ya alışılmışlığın dışında bir başarısızlık elde edince o gelen his insanın içine kemiriyor resmen kabullenemiyorum yani özellikle böyle ucundan dönmesini kabullenemiyorum. Önemli olan ortalama evet ama karne günü o sarı kırmızı belgeyi görmeyince insanın ruh hali bozuluyor. Ne yapsam bilemedim yani öneriniz falan var mıdır bu yaşadığım durumu yaşadınız mı daha önce.

Ben şunu bunu aldım diye fazla takılmamıştım o konulara hocam. Üniversiteye odaklanmıştım çoktan. Hangi notu aldıysam onla yetindim diyebilirim. Sonuçta elinizden geleni yapım, neyi hakediyorsam onu aldım. Hatalardan ders çıkarıp seneye çok daha yüksek bir performans gösterirsiniz. Emin olun böyle şeylere de niye kafaya takmışım diyorsunuz 1 2 sene sonra. Onca dert varken sağlık geçinme vs, şu an yaşadığınız onların yanında devede kulak. İş yaşamına girince ya da üniversite, liseyi hemen unutuveriyorsunuz.

Ben şunu bunu aldım diye fazla takılmamıştım o konulara hocam. Üniversiteye odaklanmıştım çoktan. Hangi notu aldıysam onunla yetindim diyebilirim. Sonuçta elinizden geleni yapayım, neyi hak ediyorsam onu aldım. Hatalardan ders çıkarıp seneye çok daha yüksek bir performans gösterirsiniz. Emin olun böyle şeylere de niye kafaya takmışım diyorsunuz 1 2 sene sonra. Onca dert varken sağlık geçinme vs, şu an yaşadığınız onların yanında devede kulak. İş yaşamına girince ya da üniversite, liseyi hemen unutuveriyorsunuz.

Yani hocam gerçekten beni biraz daha rahatlattınız benim asıl yaşadığım şey hani bu zamana kadar almadık ya başarısız sayılacakmışız gibi sanki o kadar alıyorsun takdirleri bu zamana kadar bir anda teşekkür alınca sanki çok başarısız biriymiş gibi hissettiriyor insana.

Hocam benim yaşım büyük ihtimalle sizin 2 katınız ve Üniversite ile iş yaşamını da değerlendirmiş biri olarak kişilik, karakter ve mental konularda kendinizden emin olmanız en önemli şey. Elbette karakteri kötü, kişiliği de güvensiz olanlara bile ihtiyaç olan sektörler var :D Ama enerjinizi her zaman en yüksekte tutup sadece kendinizi değerli görmeniz bir çok kapıyı açacaktır önünüzdeki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı