Öğretmenler sınav kağıtlarında yanlış hesaplama yapabiliyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ben bu konuyu açmak istiyorum 2. sınavlarda başınıza gelir falan, kontrol edin diye.

Bizim bi' dersten sınavımız oldu ve bitti. Öğretmen son derste isteyen, merak eden varsa okuyayım dedi ve zil çaldıktan sonra biz 2-3 kişi merak ettik. Gittik. Öğretmen okudu, bana bi' baktım 75 verdi ama o kağıt 75 değildi. Çok eminim zaten ama 75 yine iyidir dedim.

Yarın oldu, öğretmen kağıtları dağıttı. Ben de bakıyordum kağıda. 20x5 soru vardı yani 5 soru yanlış yapmam gerekti 25 puan düşmesi için. Allah Allah dedim, bakıyorum bakıyorum 3 yanlış çıkıyor. Öğretmene gitmeye de çekindim ama yanlışlık olabilirdi. Arkadaşıma dedim, önümde oturana, o da dedi ki "git kanka, ne kaybedeceksin? 10 puan kazanacaksın zaten."

Sonra ben gittim hocaya. Benim hesapladığıma göre 75 yerine 85 alıyorum dedim. Öğretmen hiçbir şey demeden aldı eline kalemi ve baktı. Tabii benim içim rahat. Öğretmen 2 kez mi ne tekrar hesapladı ve 85 çıkıyor. Sonra üstünü karaladı 85 yazdı. O ara arkadaşıma dedim "adamsın sen kanka" (Discord Nitro hediye ettim 2 ay eve gidince) notları girince de baktım 85 girmiş.

Böyle şeyleri artık hesaplamaya başladım. Öğretmenlerin dalgınlığında geliyor bazen. Sizin de böyle sorunlarınız oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bilindik bir şey. İnsanlar hata yapar. Daha kötüsü yazdığınız şeyi yanlış okuyup puan vermemeleri söz konusu bile oluyor.
Bu yüzden sınav kağıdınızı görebilme şansınız varsa görün.

Üniversitede iyi bir hocamız sınav kağıdınızı kontrol etmeye ofis saatinde gelebilirsiniz. Gelenlere fazladan 5 puan derdi. Sırf puan için gidiyordu çoğu ama hoca aslında yanlış notlandırmasını kontrol ettirmiş oluyordu.

Olabilir insanlık hali onlarda yoruluyor o kadar sabahtan akşama kadar ders anlatıyorlar ayakta hiç susmuyorlar yorgun oldukları için böyle yanlışlıklar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı