Öğretmenlik okunulabilir bir meslek mi?

Torpilsiz imkansız.
Gerçekten emeğinle gelenler var. O da ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi. Yurtdışı doktora veya postdoc istiyorlar. Diğerlerini bilemem. Adam boşuna Oxford'a torpil olsun diye gitmez herhalde. Benim düşüncem bu, belki yanılıyorum. Konuya biraz daha açıklık getirir misin benim dediklerime göre?

Matematik gibi bölümlerde özel ders vermek vs. kazanç sağlıyor.

Ancak resim öğretmeni atanması hiç duymadım.

Gerçekten emeğinle gelenler var. O da ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi. Yurtdışı doktora veya postdoc istiyorlar. Diğerlerini bilemem. Adam boşuna Oxford'a torpil olsun diye gitmez herhalde. Benim düşüncem bu, belki yanılıyorum. Konuya biraz daha açıklık getirir misin benim dediklerime göre?
Oxford'u bilmem de emek verip de olamayanlar var. Hiç kolay değil.

Matematik gibi bölümlerde özel ders vermek vs. kazanç sağlıyor.

Ancak resim öğretmeni atanması hiç duymadım.

Matematik özel dersleri dudak uçuklatacak para kazandırıyor konu sahibi istiyorsa kesin olsun abim mezuna kalmış lise mezunu öğrencisi 1 ders 1K ve abim gibi tonla öğrencisi var ücretli koçluk ta yapıyor.

Neye dayanarak söylüyorsun bunu?

Yarı yarıya haklı becereksizide var becerikliside.

Neye dayanarak söylüyorsun bunu?
ÖABT ortalamaları, öğretmenlerin kendi dersleri hakkında bilgisiz oluşu, kitaptan ezber bilgileri, öğretmen adaylarının üniversite dönemi. Daha hesap makinesi kullanmayı bilmeyen onbinler var.
Eğer öğretmenler iyi olsaydı öğrenciler de iyi olurdu sonuçta kişiyi aileden sonra öğretmen etkiler. İstersen bu listeyi uzatabilirim.

ÖABT ortalamaları, öğretmenlerin kendi dersleri hakkında bilgisiz oluşu, kitaptan ezber bilgileri, öğretmen adaylarının üniversite dönemi. Daha hesap makinesi kullanmayı bilmeyen onbinler var.
Eğer öğretmenler iyi olsaydı öğrenciler de iyi olurdu sonuçta kişiyi aileden sonra öğretmen etkiler. İstersen bu listeyi uzatabilirim.
Biraz haklısınız biraz değilsiniz. Çünkü bazı öğrenciler var ki öğrenci denilemeyecek tarzdan. Onlara öğretmenler ne kadar iyi olursa olsun yapabilecekleri bir şey yok. Bazı öğretmenler de var ki öğrencileri hiç umursamayan. Mesela benim lise zamanımda 11. sınıfa kadar Osman diye bir tarih hocası vardı. Derste tek yaptığı şey 40 dakika boyunca sayfalarca yazı yazdırmak. Her ders bunu yapardı. Başka tarih hocası geçince rahatladık. Yani böyle hocalar da var. Bir şey öğrettiği yok sadece yazı yazdırıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı