Ölen bir kişiyi tekrar canlandırmak mümkün olabilir mi?

Benim araştırmalarıma göre bitkisel hayat ve dirilme olayları ruhani ve metafizik olaylarla alakalı, o yüzden de insan eli ile geri getirmenin mümkün olmadığı görüşündeyim.
Çoğu kişi bitkisel hayatı astral boyutta kaybolma olarak tanımlıyor ki bana da mantıklı geliyor.
Bu tarz olayları insanın "soft brick" olması olarak değerlendiriyorum, geri dönülebilir ama işin ehlinin elinin değmesi lazım.

bu soruyu evrim ağacı forumuna sorabilirsin dostum. daha teknik ve detaylı bir cevap alırsın. burada cevabını çok bulabileceğini sanmıyorum, bulursun da bulma olasılıgın düşük :D

Hayır bu mümkün olamaz. Neden? Çünkü ölüm anından sonra vücutta bir dizi fiziksel ve kimyasal olay gerçekleşir. İlk olarak kalp çalışmayı durdurduğu için kan, vücutta hareket edemez. Kan vücudun en küçük damarlarında dahi yerçekiminin etkisi ile çökelmeye başlar. Vücut artık solunum yapamadığı için ATP üretilemez. ATP üretilemediği için kaslar kasılma özelliğini yitirir. Kanın çökmeye başlaması, kasların sertleşmesi ve kas tonusunun da etkisi ile vücut kendini iyice salar. Bağışıklık sistemi de ortadan kalktığı için bakteriler vücudu yoketmeye başlar. İçeride gerçekleşen kimyasal tepkimeler vücudun kalıcı olarak bozulmasını sağlar. Elbette bu çeşitli yöntemler ile engellenebilir. Ama sonuç olarak vücudun tekrar hayata dönmesi sağlanamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı