Ölü piksel sorunu tekrar eder mi?

Satetame

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, geçen hafta cuma günü Sinerji bilgisayar mağazasından sistem toplamıştım. Bir sıkıntı yoktu ama eve geldiğimde monitör ViewSonic 24" VX2479-HD'de dik bir şekilde ölü piksel çıktı. Yarın garantiye yollayacağım fakat korkuyorum yeni veya yapılmış gönderilen monitörde aynı hata çıkar diye, aynı hata çıkabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknoloji işi şans işi biraz, kul kaderini yaşar diyelim tekrar edebilir tekrar ettikçe ölü piksel olmayanı bulmaya çalışmaya devam edelim

Ölü pikselli ya da ölü pikselsiz bir panelde zaman içinde ölü piksel çıkabilir. Bunun olmayacağını kimse söyleyemez. Göndermekle doğrusunu yapmışsınız. Yeni monitörde de çıkarsa yine değişim yaparsınız.

Galiba 5 piksele kadar olabiliyormuş 1 piksel garanti içine girmez.

Hayır. 1 piksel dahi garanti kapsamında değişim sebebidir. 1 piksel hatalı olsa dahi ürün ayıplı kabul edilir. Tüketici kanunu, tüketiciye bu hakkı veriyor.

1-2 piksel garantiye girmiyor. Normal sayılıyor.

1-2 piksel garantiye girmiyor. Normal sayılıyor.
Yok öyle bir şey. Eğer bunu söyleyen herhangi bir satıcı varsa THH yoluyla değişim sağlanır. Tek piksel dahi ayıplı üründür. Bu konu sizin ya da benim fikrime göre işlemiyor. Kanun bunu söylüyorsa ve uygulamada da bu şekilde karar çıkıyorsa, sizin sözünüzün bir anlamı yok. Neticede tek bir piksel bile hatalıysa tüketici dilediği seçimlik hakkını kullanır.

Tek piksel de olsa garantiye girer. Ölü pixel teknik serviste tamir edilebilen bir şey değil. Ya komple paneli değiştirirler ya yenisi verirler. Yeni gelende de çıkarsa yine değiştirmek zorundalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…