Acer Bülbül
Centipat
Daha fazla
Ölü pikselin tamiri yok.
Diğer kısma gelince yani parmak atınca düzeliyor kısmı, o genelde takılmış piksellerde oluyor. bende de 2 tane küçük yeşil piksel vardı bastırınca kayboluyordu bir süre sonra geri geliyordu. Arkadaşların tavsiye ettiği jscreenfix sayfasına girdim 20 dakika sonra biri kayboldu noktalardan, diğeri kaybolmadı. sonra diğer noktanın üzerine bastırdım kaybolunca jscreenfix i çalıştırdım şu an 15 dakika geçti ve bir daha gelmedi. Yani o yeşil noktalar ölü değil takılmış diye tabir edilen pikseller olabiliyor. Zaten jscreenfix de bu eski televizyonlarda olan cızırtı efektine benzer bi efekt kullanarak orada takılmış olan pikseli çalışmaya zorluyor ve düzeltiyor.
Hocam yazdığım mesaja bir bakabilir misiniz ?Ölü pikselin tamiri yok.
Diğer kısma gelince yani parmak atınca düzeliyor kısmı, o genelde takılmış piksellerde oluyor. bende de 2 tane küçük yeşil piksel vardı bastırınca kayboluyordu bir süre sonra geri geliyordu. Arkadaşların tavsiye ettiği jscreenfix sayfasına girdim 20 dakika sonra biri kayboldu noktalardan, diğeri kaybolmadı. sonra diğer noktanın üzerine bastırdım kaybolunca jscreenfix i çalıştırdım şu an 15 dakika geçti ve bir daha gelmedi. Yani o yeşil noktalar ölü değil takılmış diye tabir edilen pikseller olabiliyor. Zaten jscreenfix de bu eski televizyonlarda olan cızırtı efektine benzer bi efekt kullanarak orada takılmış olan pikseli çalışmaya zorluyor ve düzeltiyor.
Benim monitör değil ,notebook hocam .1) Ölü pixel tam olarak monitörün neresinde?
2) Ürünü tam olarak hangi tarihte elinize aldınız?
- 14 gün içinde ürünü beğenmedim diyip keyfinize göre vazgeçme hakkınız var.(Cayma hakkı derler)
- Alternatif seçenek olarak ölü pixel rahatsız edici bir noktada değilse pek sorun olmaz.
- Ben bu konuda bahsedilen monitörümdeki ölü pixelleri hiç dert etmeden oyunlar oynadım. Onları görmüyordum bile. Dikkat edip sürekli orayı dert edinirsen tabii ki küçücük belki de hiçbir zaman görmeyeceğin ya da hiçbir anlamda dikkatini dağıtmayacak bir renkli nokta sinirinizi bozabilir.
- Konuda geçen monitörümü sattım. Artık ölü pixel içermeyen monitörüm var. Önceki monitörüm 75Hz idi ve bu monitörüm 240 Hz (Valorant için aldım)
Notebook ve hazır sistemlerde herhangi bir arıza olmadan koşulsuz iade yapılamıyormuş bana böyle söylendi defalarca ugrasmama rağmen .İşi mahkemeye götürmeye çalışıyorlar yani .