Ölü Sistem, Ölü Yatırım Nedir?

Makaleler
10
Yer
İstanbul
Selamlar

•Sizce ölü sistem nedir?

•Bir sistemi ölü sistem yapan kriterler nedir?

Cevaplarınızı bekliyorum, özellikle seninkini @Neko

Özgün cevaplar olursa daha iyi olur ahahah

Son düzenleme:
Hocam bana kalırsa ölü sistem geliştirilemeyen sistemdir. AMD FX serisi gibi... Oldu mu?

İfadeler: MuX
@rtakak Bir sistemin geliştirilmeye ihtiyacı olmasa herkes eski nesil I7 almaz mıydı? Neticede hepsi güçlü ve GTX 1080 ile gidiyor diyorsunuz. Çok daha ucuzlar da yenilerden

O ifşalar sahte Ben her şeyi kendi beynimle yazıyorum!!!

Son düzenleme:
Ölü sistemin 3 özelliği vardır;
1. Anakart soketinden dolayı gelişime kapalı olması
2. Bileşenlerin üretim tarihinin eski olması veya artık üretilmiyor olması
3. Performans olarak 2014'ten sonraki oyunları çalıştırmada zorluk çekmesi veya çalıştıramaması

Bu 3 özelliğin üçü de tuttuğu taktirde sistem ölüdür. Bu sisteme yapılan harcama da ölü yatırımdır.

Ahah öyle valla Deniz
Senden de yorum bekliyorum konu hakkında @DENlZ
@rtakak Bir sistemin geliştirilmeye ihtiyacı olmasa herkes eski nesil i7 almaz mıydı?
2600X içeren bir sisteminde geliştirilmeye ihtiyacı var mı? Yok.
4790 içeren sisteminde yok.
Birbirlerine göre avantajları var.
Aşağıda değineceğim.

Şöyle; eski nesil ve halen güçlü işlemcilerin alınası olması için günümüzdeki benzer performansta ve güncel olmasının getirdiği avantajlar var. Eski nesil güçlü işlemcide bunlar yok ancak tek ve öz avantajı uygun fiyat

Ölü sistem neydi? Eski sistemimdi. Ölü sistem neydi? H61 anakarttı. Ölü sistem neydi? HD5450'ydi. Ölü sistem neydi? LoL bile oynayamamaktı. (Yarım saattir saçmalıyorum ama eski sistemim gibi bir şey Pentium G620 vardı ya)

2600X'in şu an için ihtiyacı yok ama ileride olacak elbette. Her şeyin bir ömrü var.

Bu arada o konudan bahsediyorsak o sistem hariç hepsinin garantili olması da o sistemi ölü yapıyor bana kalırsa. 2000 TL gibi gayet yeterli bir bütçe ile 4.nesil, yıllarca kullanılmış bir sistem mi toplayacağız sırf ileride GTX 1070 vs. takabiliriz diye?

Her şeye daha fazla performans alacağız gözüyle bakmamak gerekiyor. 5 yıllık sistem daha fazla FPS veriyor diye yeni nesil ve en önemlisi sıfır sistemden vazgeçmem ben.

Ben kendi fikrimi belirttim orada. Hala da arkasındayım. Ben kendime alır gibi öneririm sistemleri. Bu yüzden karar verme kısmı konu sahibine kalmış bir şey.

İfadeler: MuX
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…