Ölü Sistem, Ölü Yatırım Nedir?

2600X'in şu an için ihtiyacı yok ama ileride olacak elbette. Her şeyin bir ömrü var.
Doğru ancak yetersiz geldiği zaman o da ölü sistem olmuş olacak.
Yani DDR5 çıkacaktır muhtemelen.
Soket desteği bitmiş olacaktır.

Bu arada o konudan bahsediyorsak o sistem hariç hepsinin garantili olması da o sistemi ölü yapıyor bana kalırsa. 2000 TL gibi gayet yeterli bir bütçe ile 4.nesil, yıllarca kullanılmış bir sistem mi toplayacağız sırf ileride GTX 1070 vs. takabiliriz diye?
Yani tercihe bağlı. Zaten konuda tercihleri sunduk :)
Ben 4790 işlemciliyi seçerdim, yetersiz geldiği zaman DDR5 sisteme geçerdim.

2.000 TL'ik DDR4 sistem çok daha çabul yetersiz gelip hep geliştirilmeye ihtiyaç duyacaktır.

Kısacası böyle :)

Ölü sistem gelişmeye kapalı sistemlerdir. Birçok marka hazır sistem bu kategoriye girer. Genelde anakartın üstündeki girişlerin sayısı ve teknolojisinden etkilenir. Örnek vermek gerekirse geçenlerde forumdan bir arkadaşımızın anakartında sadece PCI girişi bulunuyor olduğundan aldığı harici ekran kartını kullanamıyordu. Özet geçmek gerekirse; parçaların ve kullanılan teknolojilerin yeniliği, parçaların üzerindeki giriş sayısı ve kullanılabilirliği, parçaların tasarımı sistemin ölü olup olmamasına etki eder. Kendi anakartımdan örnekler vereyim. Anakattın 1. PCIe x1 slotu ekran kartı taktığım x16 slotuna çok yakın olduğu için ekran kartımın altında kaldı yani kullanılmaz halde. Ancak, AMD 2020'ye kadar soket garantisi verdiği için istersem BIOS güncelleyip CPU mu yenileyebiliyorum.​
Ölü yatırıma gelecek olursak oda Türk Lirası'dır.​

Evet ama 4790'a göre çok daha yeni olacaktır. Ayrıca ondan da güçlü olacağını ve atıyorum GTX 2000 serisini ona takabilirken belki de 4790'a takamayacağımızı belirtmekte fayda var.

Dolar bu kadar yüksek olursa ölü sistemlere bağlı kalırız. Laptop kullanıyorum.
İ3 5005U 2.00 GHz intel hd 5500 4 GB RAM tabi benden kötüleri de var. Haklı değil miyim?

Evet ama 4790'a göre çok daha yeni olacaktır.
Yeni olması ne fayda sağlar Neko :)

Ayrıca ondan da güçlü olacağını ve atıyorum GTX 2000 serisini ona takabilirken belki de 4790'a takamayacağımızı belirtmekte fayda var.
Anlamadım ama 4790'a doğru koşullarda GTX 1080 Ti'ı bile besleyebilir :)

2.000 TL'ye önerilen sıfır DDR4 sistem...
Peh:ıslık:
Anlatabildim mi dostum :)

@doruk843 Elbette var. Mesela bir arkadaşım Core 2 DUO T5470/3GB RAM/Intel Media Accelerator X3100 kullanıyor. Çocuk CS 1.6 bile oynayamıyor. Boşta 100 derece bilgisayarı :cry:

Yeni olması ne fayda sağlar Neko :)

Hani diyorsun ya I7 4790 şu anda GTX 1070-1080 ile oluyor vs. 2600X ise ileride GTX 2000 serisi belki de 3000 serisi çıkarsa onunla bile olabilir anlamına geliyor.

Bence daha fazla uzamasın bu konu. Ben kendime göre söylüyorum. Ben yapsam böyle yapmazdım ve ben böyle yapmadığım için başkasında da önermediğimi söylüyorum.

Daha önceden de dediğim gibi karar alacak kişiye kalmış.

@doruk843 Elbette var. Mesela bir arkadaşım Core 2 DUO T5470/3GB RAM/Intel Media Accelerator X3100 kullanıyor. Çocuk CS 1.6 bile oynayamıyor. Boşta 100 derece bilgisayarı :cry:
Benim de öyle arkadaşım var :(
Aynı sistemi var, depolaması 120GB.

Benim sistemim de yok :)
Vardı, hala var ama paneli kırıldı :(
HD6470M vardı...

@MuX hocam acaba bir yerden mi aldınız:p
Hani kopyala yapıştı yapınca aralarda boşluk olur ya ondan dedim :)
Yanlış anlamayın. Yazı güzel olmuş, sağolun :)
Hocam yazıyı iki yana hizaladığım için öyle görünüyor. Sola hizalı olmasına göre daha güzel durduğunu düşünüdüğümden bir süredir böyle kullanıyorum :)

_20180809_224033.JPG

Son düzenleme:
@rtakak Bir sistemin geliştirilmeye ihtiyacı olmasa herkes eski nesil I7 almaz mıydı? Neticede hepsi güçlü ve GTX 1080 ile gidiyor diyorsunuz. Çok daha ucuzlar da yenilerden :p

O ifşaları yalanlıyorum. Ben kendi beynimle yazdım bunu!!! :mad:

Bende seni orijinal sanırdım.:dikkatli:Google amcacı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı