Ölüm bir son mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini inanışlar ve felsefi görüşler üzerine farklılık gösterir. Şu an tam olarak ne olacağını tahmin edemiyorum. Belki Budizm'deki gibi iyi bir insan olarak nirvanaya ulaşırız ya da daha aşağıya düşeriz. Bu aralar kafamı kurcalıyor Budizm. Neyse, belki hiç var olmamışçasına yok olup gideriz. Bunu emin olan kişi yoktur diye düşünüyorum. Bana hiçlik daha yakın geliyor. Ruhumuz varsa ne olacağını bilemeyiz tabii ki ama ruhlara pek inanasım yok desem yalan olmaz.

İslamiyet, Yahudilik ve Hristiyanlık inançlarında ölümden sonra da bir hayat olduğu ve dünyada yaptıklarınıza göre ödüllendirileceğinize veya cezalandırılacağınıza inanılır. Hinduizm vb. daha çok Uzak Doğu inançlarına göre reenkarne olup farklı bir bedende dirileceğinize inanılır. Ateistseniz bir sondur.

Yani, inançtan inanca değişir. Ölülerle konuşamayacağınıza göre ne olacağını ancak öldükten sonra görebilirsiniz.

Sayfalarca tartışılacak ve kilitlenecek tipte bir konu bu. Bunun olmasını istemeyiz. O yüzden lütfen kimse kimsenin düşündüğü şeyle ilgili imada bulunmasın veya aksi şeyler söylemesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…