Ölüm korkusu ve hayatın sorunları

Makaleler
1
Bazı nedenlerden ötürü bugün acile gitmek zorunda kaldım. Orada karşılaştığım hastalar hayata bakış açımı (anlık olarak) olumsuz yönde değiştirir hep. Hastaneye gittiğim her defasında yaşarım bunu. Ancak bugün biraz daha ciddi bir nedenden dolayı gittiğim için fazlasıyla etkilendim, konu açma nedenim de budur.

Fazlasıyla kırılgan ve çaresiz insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Birden bire gelecek herhangi bir kötü haber hayatımıza çeşitli yaralar açabiliyor. Neticede ufak bir stresin bile birçok hastalığa neden olabileceği bedenler içerisindeyiz. Elbette genel olarak bu sorunları düşünmeyiz hatta farkında bile olmayız ama sorunlar kapımızı çaldığında hayatın kötü tarafıyla karşı karşıya geliriz. Bu da ne kadar çaresiz canlılar olduğumuzu hatırlatır.

Hayat her ne kadar sorunlarla dolu olsa da ölmekten korkuyorum, bir o kadar da hayatın sorunlarıyla karşılaşmaktan korkuyorum. İnsanın bu hayatta elini tutabileceği birini bulması şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölmekten korkanların yaşamaktan keyif aldığını düşünüyorum, hocam.
Benim babannem çok uzun yıllar yaşadı. Son yılları pek huzursuz geçti. Çünkü yaşlılığın götürüleri yaşama zevkini öldürdü. Yaşlılığı boyunca ölümünü dört gözle bekledi.
Ben de pek keyifli bir yaşam sürdüğümü söyleyemem. Bundan ötürü de ölümü dört gözle beklemiyorum ama ölmekten de pek korkmuyorum.
Ölmekten korkmak güzel şey.

Hocam evet biz çaresiz varlıklarız, her zaman birine yaslanma, dayanma ihtiyacı duyarız. Bu korkuyla yaşanmaz. Gidin derdinizi birine anlatın, o size eşlik etsin. O zaman çözersiniz.

Bende genelde ölümden korkmam.Tek korktuğum şey kötü şekilde ölmek.Acı çekerek.Allah hepimize hayırlı ölüm versin.
Ölümden korkan insan bencede bu hayattan zevk alan uğraşı olan insandır.Birde ölümden başkaları için korkanlar vardır.Mesela çocuklarım nereye gider bensiz ne yapar gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı