Ölüm var


Burada kimse motivasyon konuşmacısı gibi konuşmaz. Biz sadece çözmeyi deneriz, çözmeyi öğretmeyiz . Neyse ben bir deneyim belki olur.

Doğarsın, büyürsün, iyi kötü bir hayat yaşar, ölürsün. Öldükten sonra 3 gün arkandan ağlarlar, 5 gün arkandan ağlarlar. 6. gün gülerler, kimse hatırlamaz seni. Bir hiç olursun. Sen olmadan da herkes güzel bir şekilde hayatına devam eder. Hayatta bir amacın olmadı, bir hayalin olmadı, insanlar ne düşünür korkusuyla yaşadın ve hayatın boşa gitti. Yıllarını çöpe atmaya değdi mi çevrendeki 3 - 5 tane insan için, HAYIR. Sen kaybettin, bittin, sen artık yoksun. 1 gün sonrasını bile düşünmeden yaşadın, koyun gibi her şeye boyun eğdin. Bir gün bile bir plana sadık kalamadan yaşadın. Biliyorum, bunlar için pişmansın ama artık çok geç. Üstüne toprak atıldı bir kere, insanlar sen olmadan da gülmeyi, eğlenmeyi öğrendi. Sen artık yoksun, kimse seni umursamayacak. Yılda bir defa mezarına gelip, timsah gözyaşları döküp gidecekler. O günlerde bile en fazla 1 saat hatırlanacaksın. Sen bunu mu istiyorsun, öldükten sonra unutulmak mı istiyorsun. O zaman okumayı bırak ve insanların gözünde iyi biri olmak için çabalamaya devam et. Zaman akıp gidiyor, hayat kimsenin yanlışını affetmiyor. Bu yüzden oturup ağlayacak mısın, yoksa hata yapmayı bırakıp hayallerinin peşinden mi gideceksin? Bir hayalin var ve bunun için uygun zamanı mı bekliyorsun? Ben sana uygun zamanı söyleyeyim. TAM OLARAK ŞİMDİ. ŞU AN, ŞU DAKİKA, ŞU SANİYE BAŞLA. Hayallerin için koşmaya başla. Boş boş takılmayı bırak. İnternette takılmak sana bir şey kazandırmaz, oyun oynamak sana bir şey kazandırmaz, arkadaşlarınla takılmak sana bir şey kazandırmaz. Sadece mutlu olur ve sevilirsin. Seni sadece arkadaşların tanır, birkaç sene boyunca birlikte takılırsınız. Sonra arkadaş grubu dağılır, iletişim kesilir, herkes yoluna, sen geçmişe bakarsın. Hayattan bir isteğin varsa tüm çabanı onun için harcayacaksın. Boş zamanın olmayacak, sıkılacaksın, yorulacaksın, nefret edeceksin, "Ben bu hayatı neden yaşıyorum?" diye her gün kendine sorular soracaksın. Bitecek mi, ASLA. Sen şampiyon olmadan bu işkence bitmeyecek. Şampiyon olduğun zaman ne olacak, sana kısaca anlatayım. Çok büyük bir kitle tarafından saygı ve sevgiyle anılacaksın. İnsanlar senin başarı hikayelerini okuyup, sana özenecekler. İstediğin hayatı yaşayabilecek imkanın olacak. Yatların, katların, villaların olacak. İnsanlara motivasyon kaynağı olacaksın. Daha ne duruyorsun, git hayallerinin peşinden...
 
@AyarsıZZ Çok güzel başladı, ondan sonra TEDX motivasyon muhabbetlerine döndü, kelimeler o tarafa doğru kaydıkça konu saptı. Ama iyi başlamıştı. Şampiyon olmak veya hatırlanmak için açmadım konuyu, geçmiş hayatından memnun musun değil misin diye insanlar sorgulasın diye açtım. Bu konu etrafında konuşalım diye.
 
Benim motivasyon konuşmam bunun ilerisine geçemez . Kendi adıma konuşayım; sorguluyorum ama daha çok sövüyorum. Sorguladıkça ne kadar dipte olduğumuzu öğreniyorum ve bu acı verici.
 
Benim motivasyon konuşmam bunun ilerisine geçemez . Kendi adıma konuşayım; sorguluyorum ama daha çok sövüyorum. Sorguladıkça ne kadar dipte olduğumuzu öğreniyorum ve bu acı verici.
"Dip" sözü çok iyi denk geldi. Paylaştığım videodaki filmde o konuşan karakter yine diyor ki "dibe vurmadan özgür olamazsın".
 
"Dip" sözü çok iyi denk geldi. Paylaştığım videodaki filmde o konuşan karakter yine diyor ki "dibe vurmadan özgür olamazsın".
Adam haklı. Ama ben şahsi olarak değil, ülkenin durumu olarak demiştim . Onun haricinde dibe düşmek güzeldir. Kaybedecek hiç bir şeyin olmaz, daha aşağı düşemezsin sadece yukarı çıkabilirsin.
 
Yarın öleceğimi bilsem; kendim için yapamadiklarımdan çok, başkalarına verdiğim zararın kefaretini ödeyemediğim için pişmanlık duyardım. Iyi; benim iyi dediğimdir de benim iyi bildiğime kötü diyene, etkisi nedir?
 

Onlara dünya hayatına dair şu örneği de ver: O gökten indirdiğimiz su gibidir; o su sayesinde yerdeki bitkiler gelişip birbirine karışır, sonra da bu bitkiler rüzgârın savurduğu çerçöp haline gelir. Allah her şeye muktedirdir.

Servet ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; kalıcı olan iyi davranışlar ise rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır.

Kehf Sûresi - 45-46 . Ayet

Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler.

En'âm Sûresi - 38. Ayet


Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.

Bakara Sûresi - 155. Ayet






Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur.

Fatiha Sûresi - 2-4. Ayet


( Eğer birazdan öleceğimi bilseydim, yaşadığım hayatım hakkında ne düşünür ne hissederdim? Ölüm her aklıma geldiğinde, eyvahlar olsun bana diyorum ve işlediğim günahlarım o anlık aklıma geliyor. Sonra yine fani dünyanın fani işleri. Demek ki noksanlıklarım çok çok fazla. Allah inananları affetsin, Allah inananları salih amelli kullarından, amel defteri sağ tarafından verilen kullarından, ahirette Enbiyâlara komşu olacak kullarından, tüm inananları razı olduğu kullarından eylesin. Herkesin inanışına görüşüne saygım var. Ancak Allah'tan ümidinizi kesmeyin.
İnananların bildiği gibi Allah'ın ayetleri inanan kullarına öğütler, müjdeler içerir. Bunları yazdım diye din tüccarlığı yapıp, insanlara din-iman üzerinden vicdan sömürüsü yapanlarla beni karıştırmayın lütfen. Çok geç olmadan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadığımız dünya için, her an ölecekmişiz gibi ahiret için çalışan kullara selam olsun, Allah'ın rahmeti, şefaati, bereketi üzerlerine olsun. Çünkü ölüm geldiği zaman çok geç kalmış olacağız. Yazdıklarım altında siyasi bir durum yoktur ve aramayın, ülkenin durumunu çok çok iyi biliyorum ve sebep olanları ve onlara göz yumanları Yüce Allah'a havale ediyorum.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…