Ölümden sonra hayat var mıdır?

Muhtemelen ölmeden kesin cevabı göremeyeceğiz. Ama var olduğuna inanıyorum. Eski antik çağlardan tut günümüze kadar hep inanılmıştır.
Sorun burada ya zaten ölmeden kesin cevabı alamayacağız öldükten sonrada cevabı alsak ne olur almasak ne olur zaten o yere gitmiş olacağız ama anlaşılan çoğunluk bir hayatın daha olduğundan yana

@AL0NE, hocam zaten yok olursan aslında hiçsin, korkmazsın muhtemelen sonuçta doğmadan önce de öyleydin, demek istediğim insanları ölümden sonra bir hayat olduğuna inanmaları onları daha mutlu ediyor.

Sorun burada ya zaten ölmeden kesin cevabı alamayacağız öldükten sonrada cevabı alsak ne olur almasak ne olur zaten o yere gitmiş olacağız
Bu yüzden pişman olmamak için yaşarken kendi vicdanımızı rahatlatmaya ihtiyacımız var. Eğer öldükten sonra hayat yoksa zararlı çıkmayız ama bir şekilde inandığımız tutarsa pişman oluruz diye düşünüyorum.

İlerleyen zamanlarda insanlar bir beyin geliştirirse belki cevabı bulunur beyin ölümü gerçekleşince ne olduğu.

Bu tartışmalı bir soru ateistlere göre yok Müslüman'lar ve Hristiyan'lara göre var diğer inançlarda aynı şekilde ama atalarımız hep ÖL0mden sonra hayatın olacağı hakkında bilgi vermişlerdir. Ben hatalarımın yolundan gidiyorum seçim senin.

Olup olmaması bir şeyi değiştirmez. O yüzden bunu düşünerek kendinizi yormayın. İlla "düşünüp sorgulayacağım" derseniz sonunda ya minik depresyonlar yaşarsınız ya da inancınız varsa kaybedersiniz.

Dediğinize katılıyorum hocam her iki durumda da düzgün bir şekilde yaşamak ve hesabı verilmeyecek şeyleri yapmamak en önemlisi diye düşünüyorum.

Ya beynimiz, bilincimiz o kadar güçlüyse ve yıllar içinde içimizde bir tür aura, ruh oluşuyorsa örneğin 4, 5 yaşından önce bilincimiz yoktu 2, 3 yaşımızı hatırlayamıyoruz sonradan içimizde bir şey oluşuyorsa ve buda hayatta inandığımız şeye göre öldükten sonra evrene yayılıyorsa ben bunada inanıyorum belkide herşey kendimizde bitiyordur yani hangi dine inanırsan oranın cennetine yada cehennemine gidersin

Kısa cevap: Bilmiyoruz, kimsede bilemez ve bilmeyecekte.

5 yaşından önce bilincimiz yoktu, çünkü beynimiz o kadar gelişmiş değildi. Ayrıca sonda dediğinize inanmıyorum saçmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…