Ölümden sonra hayat var mıdır?

İnançdan inança değişir ama yukarıda hocamın dediği gibi bunu kabul etmeliyizki ahiret dediğimiz yer vardır çünkü bana göre bu dünya bir sınav ve öldüğünde ne kadar iyilik yapmışsın ne kadar kötülük ona göre ya cennet ya da cehennemi hak ediyoruz şahsen ben ölümden sonra başka bir hayatın var olduğuna inaniyorum tabii cennete girersek inşallah.

İnsanlığın binlerce yıldır düşündüğü ama çözemediği bir olgu. Vücudun madde döngüsüne öyle ya da böyle katılacak. O kesin. Fakat bilincine ne olacağı kesin değil. Eğer uzay sonsuz ise, sonsuzlukta her olasılık, sonsuz kez gerçekleşir. Fakat ne olursa olsun şimdiki hayatını hatırlama şansın olmaz. Seni oluşturan atomlar buradan çok uzaklarda, milyarlarca yıl sonra aynı dizilimle tekrar bir araya gelse bile hafızan aynı olmayacaktır. Bilinç ve benlik, bunu bir software gibi düşün. Vücudun da hardware olsun. Bu sistemi bir araya getiren büyük bir el varsa, software kaybolmayacaktır. Eğer yok ise, kaybolacaktır. O yüzden buna inanç diyoruz zaten.

İnanç meselesi. Ben Müslüman'ım ve ölümden sonra bir hayatın olduğuna inanıyorum. İnanmayan varsa karışmam. O kadar şey yaptık iyi kötü, ölüp de sonsuza kadar yok olmak mantıksız geliyor bana.

Ölümden sonra bir hayatımızın daha olduğunun kesinliği size göre nedir? Sizce bir hayatımız daha var mıdır yok mudur bana göre var eğer bu hayata geldiysek böyle bir şey olmuşsa bir hayat daha vardır, buna dini açıdanda bakabilirsiniz bilimsel açıdanda ama tabii bir sonraki hayatımızda bilincimiz kalır mi bilmem önceki hayatımızı yani bu hayatımızı hatırlayamayabiliriz.

Hocam önünde iki seçenek var. Birincisi ya ölümden sonra bir hayatın olduğuna inanıp o hayat için bu dünyada ona göre yaşamak veya diyorsan ki ulan yoktur ver Allah'ım eline ölene kadar ne var ne yok istediğin gibi takılırım. 😅

1 seçeneğin var olduğunu hesaba kataraktan şöyle söyleyeyim. İlk dediğim türde yaşarsan yine bir kurtulma şansım var eğer ikinci dediğim gibi yaşasan da biz artık karışamayız Allah kurtarsın.

Ölümden sonra bir hayatımızın daha olduğunun kesinliği size göre nedir? Sizce bir hayatımız daha var mıdır yok mudur bana göre var eğer bu hayata geldiysek böyle bir şey olmuşsa bir hayat daha vardır, buna dini açıdanda bakabilirsiniz bilimsel açıdanda ama tabii bir sonraki hayatımızda bilincimiz kalır mi bilmem önceki hayatımızı yani bu hayatımızı hatırlayamayabiliriz

Denemek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı