Ölümden sonra hayat var mıdır?

Kısa cevap: Bilmiyoruz, kimsede bilemez ve bilmeyecekte.
Belki bu hayata bir kez gelmişizdir bence bunu düşünmeliyiz bilmiyoruz demek saçmalık mesela uzaylıların varlığınıda bilmiyoruz ortada bir kanıt yok ama biz varsak ki bizde uzaylıyız başka uzaylılarda olabilir

Aslında çoğu insan günah ahiret korkusu cehennem vs. şeylerden korktuğu için çoğu kötü şeyi yapmaktan vazgeçiyor ancak nasıl bir pisliğin içinde olduğumuzu herkes haberlerde görüyor bir de düşün inanç hiç olmasaydı nasıl olurdu, düşünmesi bile korkunç.

Bu konuyla ilgili düşünmeyi sevenler için Rick and Morty bence harika bir dizi. Aslında düşünce oradaki saçma gibi gözüken bazı şeyleri ya gerçekten öyleyse diye sorgulatabilecek kadar iyi bir dizi. Aslında düşündüğümüzden çok daha saçma bir şeyin içerisinde olabiliriz. Sandığımızdan çok daha farklı tuhaf bir yaratıcı olabilir. Bu tarz şeyleri düşünmenin bir sonu yok. Her şey olabilir. Ne kadar saçma olsa da hiçbiri imkansız değil. Bilmek imkansız. Düşündükçe çok kafa yorabiliyor. İsterseniz hiç düşünmeyin.

Günümüzde hiç kimsenin cehennemden haberi bile olduğunu düşünmüyorum. En azından +20 yaşında olanların. Kötülük kısmı ise değişken bir şeydir. Dine göre alkol almakta kötülük adam vurmakta. Alkol almak kişiyi kötü birisi yapmaz ama adam vurmak yapar. Zaten bir insan sadece cehennem korkusu üzerinden birisini vurmuyorsa o insan zaten kötüdür illa birisini vurmasına gerek yok.

Kısaca bunları sorgulamayın kendi kabuğunuza çekilip düzgünce hayatınızı yaşamaya bakın. Aklınızda ne kıskançlık olsun ne de herhangi bir kötülük. Bu kafa ile devam ederseniz sorgulamazsanız gerçekten güzel ve sakin bir hayat geçirirsiniz.

Bu konu hakkinda cok fazla dusununce beynim zorlanmaya basliyor. Kesin bir karar veremiyorum.

Benim de sanırım iqmuz yetmiyor bu konulara 90, 100 IQ değil 1000 IQ filan gerek evrimleşmeyi bekleyelim

Eskiden insanlar günde yaklaşık 1-2MB bilgi alırdı, şimdi ise biz insanlar olarak günde 75GB bilgi alıyoruz. Evrimleştiğimiz söylenebilir mi? Veya o zaman cevap veremediğimiz(felsefi) sorulara şimdi cevap verebiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…