Ölünce sonsuz karanlığa gitme olasılığımız

Bu kadar her şeyin oluşması vs sonrada yok olup gitmek bana mantık dışı geliyor elbet bu kadar olayın arkasında bir şey olmalı.

Yaşam, sevmek, aşk, hüzün, mutluluk, adaletsizlik ve nicesinin olduğu bir dünyada sadece ölüp hiçbir iz bırakamayacağını kendine yediremeyen insan tanrıyı yarattı. Böylece çözemediği bütün sorunları açığa kavuşturdu.

Öyle olur büyük ihtimalle. Ölünce direkt cennet veya cehenneme mi düşeceğiz?
Hatta mezara ilk konulduğunda daha seni gömenlerin ayak sesleri gitmeden 2 melek yanaşcak yanına.Sana sorular sorcaklar.Sorular şunlardı:
Tanrın kim?
Peygamberin kim?
Kitabın ne?
Dinin ne?
Bir şey daha var gibiydi ama hatırlamıyorum.Eğer şu anki hayatında bunları biliyor olsan bile kötü ameller yaptıysan o zaman bilemeyeceksin ve seni o dediğim yere götürcekler.Bildin diyelim geçtin.Sonra hemen cennet yok.Eğer bilirsen üstüne gül kokusu gelecek ve melekler seni taşımak isteyecek.Eğer bilemez isen kötü kokacaksın ve hiç bir melek seni istemeyecek.O dediğim yerlere geldin diyelim.Ondan sonra kıyamete kadar bekleyeceksin.İsrafil sur'a üfleyecek ve bütün canlılar ölecek ardından tekrar üfleyecek ve bütün insanlık tekrardan dirilecek.Dirildiğin zaman Hz.Adem'den son insana kadar herkes sıraya girecek.Sıranı bekleyeceksin.Sıra sana geldiği zaman hiç bir günahını saklayamayacaksın(karını aldattın diyelim karın senin onu aldattığını öğrenecek.)ardından günahların ve sevapların Mizan Tartısı denilen ilahi tartıya konulup ölçülecek.Herkesin ki ölçüldü diyelim.İyi veya kötü çıktı şu andan itibaren hiçbir şeyin önemi yok.Gideceksin Sıraat Köprüsü'ne eğer günahların ağır bastı ise köprü sana kıldan daha ince olacak eğer sevapların ağır geldiyse kestiğin kurbanlarını alıp cennete gideceksin.

Not:Anlattığım bilgiler İslam'a göredir.Hadislerde ve Kuran-ı Kerim'de bahsedilen bu olayları toplayıp derledim ve ben bu bilgilere ulaştım.Çünkü bazı hadisler üstü açık bir şekilde bırakılmış.
Hocam belki de ruhumuzun yok olmasını isteyebileceğiz.

Artık gece yatarken hayatını sorgulayacağım muhtemelen.

Hocam peki neden biz varız ? Niçin geldik buraya ?
İbadet etmek için.Hz.Adem ve Hz.Havva Cennetten kovulduktan sonra tüm insanlık bir nefis sınavına tutuldu sanırsam.Çünkü Hz.Adem nefsine yenik düşerek o meyveyi yedi.

Ben bile gerçeklikteki bu bozulmaya inanacak kadar deli değilim.

İbadet etmek için.Hz.Adem ve Hz.Havva Cennetten kovulduktan sonra tüm insanlık bir nefis sınavına tutuldu sanırsam.Çünkü Hz.Adem nefsine yenik düşerek o meyveyi yedi.
Arkadaş sormuştum ama cevabınız için teşekkür ederim, ona cevap niteliğinde olmuş.

Oksijenin deneyle orada olduğunu bulabilirsiniz ama deneyle Allah'ın orada olduğunu kanıtlayamazsınız. Zaten öyle bir şey olsa 1 din olurdu. Örnek saçma.
Hocam Allah var kanıtlıyorum, fiziğin en temel kuralı yoktan var, vardan yok olmaz. Big Bang patlaması yoktan var oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…