Ölünce sonsuz karanlığa gitme olasılığımız

  • Konuyu başlatan Luuks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 93
  • Görüntüleme 7.210
Bu kadar her şeyin oluşması vs sonrada yok olup gitmek bana mantık dışı geliyor elbet bu kadar olayın arkasında bir şey olmalı.

Yaşam, sevmek, aşk, hüzün, mutluluk, adaletsizlik ve nicesinin olduğu bir dünyada sadece ölüp hiçbir iz bırakamayacağını kendine yediremeyen insan tanrıyı yarattı. Böylece çözemediği bütün sorunları açığa kavuşturdu.
 
Öyle olur büyük ihtimalle. Ölünce direkt cennet veya cehenneme mi düşeceğiz? 😆
Hatta mezara ilk konulduğunda daha seni gömenlerin ayak sesleri gitmeden 2 melek yanaşcak yanına.Sana sorular sorcaklar.Sorular şunlardı:
Tanrın kim?
Peygamberin kim?
Kitabın ne?
Dinin ne?
Bir şey daha var gibiydi ama hatırlamıyorum.Eğer şu anki hayatında bunları biliyor olsan bile kötü ameller yaptıysan o zaman bilemeyeceksin ve seni o dediğim yere götürcekler.Bildin diyelim geçtin.Sonra hemen cennet yok.Eğer bilirsen üstüne gül kokusu gelecek ve melekler seni taşımak isteyecek.Eğer bilemez isen kötü kokacaksın ve hiç bir melek seni istemeyecek.O dediğim yerlere geldin diyelim.Ondan sonra kıyamete kadar bekleyeceksin.İsrafil sur'a üfleyecek ve bütün canlılar ölecek ardından tekrar üfleyecek ve bütün insanlık tekrardan dirilecek.Dirildiğin zaman Hz.Adem'den son insana kadar herkes sıraya girecek.Sıranı bekleyeceksin.Sıra sana geldiği zaman hiç bir günahını saklayamayacaksın(karını aldattın diyelim karın senin onu aldattığını öğrenecek.)ardından günahların ve sevapların Mizan Tartısı denilen ilahi tartıya konulup ölçülecek.Herkesin ki ölçüldü diyelim.İyi veya kötü çıktı şu andan itibaren hiçbir şeyin önemi yok.Gideceksin Sıraat Köprüsü'ne eğer günahların ağır bastı ise köprü sana kıldan daha ince olacak eğer sevapların ağır geldiyse kestiğin kurbanlarını alıp cennete gideceksin.

Not:Anlattığım bilgiler İslam'a göredir.Hadislerde ve Kuran-ı Kerim'de bahsedilen bu olayları toplayıp derledim ve ben bu bilgilere ulaştım.Çünkü bazı hadisler üstü açık bir şekilde bırakılmış.
Tamamen karanlığa gömülmek, dediğiniz gibi bilimsel olarak düşünürseniz çok mantıklı. Bilinciniz kapanacağı için zaman algınız yok olur muhtemelen. Sonsuza kadar uyursunuz bir bakıma (işin uzmanı değilim kendimce yorumladım). Ama müslümanım ve cidden kafama takılıyor. Cennet ya da cehenneme gidip sonsuza kadar orada yaşamak. Yani düşünsenize, tamam şu an öleceğimizi biliyoruz. 60 70 belki 90 yaşımıza kadar yaşayacağız. Sonra sonsuuuz bir hayat. Bir süreden sonra sıkılacak mıyız? Dünyada olduğu gibi bir yaşam kurabilecek miyiz (yaşam kurmaktan kasıt, sanki belli bir zaman sonra öleceğiz ya da başka bir şey olacak ona göre yaşayacağız tekrar gibi)? Ondan sonra misal (ne kadar gerçek bilmiyorum ama bir videoda izlemiştim) en az sevap işlemiş insan için bile dünyanın 8 katı alan verilecekmiş. Allah'a şükür ibadet edebiliyoruz. Bize düşecek miktarı düşünün. Orada ne yapacağız? Sıkılmaz mıyız bir süre sonra? Sonsuz hayat sonuçta. Ama cennette kötü duygular olmayacakmış. Sıkılmak gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Yaşamadan bilemeyeceğimiz durumlar bunlar.
Hocam belki de ruhumuzun yok olmasını isteyebileceğiz.
 
Hatta mezara ilk konulduğunda daha seni gömenlerin ayak sesleri gitmeden 2 melek yanaşcak yanına. Sana sorular soracaklar. Sorular şunlardı:
Tanrın kim?
Peygamberin kim?
Kitabın ne?
Dinin ne?
Bir şey daha var gibiydi ama hatırlamıyorum. Eğer şu anki hayatında bunları biliyor olsan bile kötü ameller yaptıysan o zaman bilemeyeceksin ve seni o dediğim yere götürcekler. Bildin diyelim geçtin. Sonra hemen cennet yok. Eğer bilirsen üstüne gül kokusu gelecek ve melekler seni taşımak isteyecek. Eğer bilemez isen kötü kokacaksın ve hiçbir melek seni istemeyecek. O dediğim yerlere geldin diyelim. Ondan sonra kıyamete kadar bekleyeceksin. İsrafil Sur'a üfleyecek ve bütün canlılar ölecek ardından tekrar üfleyecek ve bütün insanlık tekrardan dirilecek. Dirildiğin zaman Hz. Adem'den son insana kadar herkes sıraya girecek. Sıranı bekleyeceksin. Sıra sana geldiği zaman hiçbir günahını saklayamayacaksın(karını aldattın diyelim karın senin onu aldattığını öğrenecek.)Ardından günahların ve sevapların mizan tartısı denilen ilahi tartıya konulup ölçülecek. Herkesin ki ölçüldü diyelim. İyi veya kötü çıktı şu andan itibaren hiçbir şeyin önemi yok. Gideceksin sıraat köprüsü'ne eğer günahların ağır bastı ise köprü sana kıldan daha ince olacak eğer sevapların ağır geldiyse kestiğin kurbanlarını alıp cennete gideceksin.

Not: Anlattığım bilgiler İslam'a göredir. Hadislerde ve kuran-ı Kerim'de bahsedilen bu olayları toplayıp derledim ve ben bu bilgilere ulaştım. Çünkü bazı hadisler üstü açık bir şekilde bırakılmış.

Hocam belki de ruhumuzun yok olmasını isteyebileceğiz.

Ben bile gerçeklikteki bu bozulmaya inanacak kadar deli değilim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı