OEM ekran kartı nedir?

Orijinal ürün üreticisi, başka bir firma için parça, ekipman veya başka bir ürün üreten imalatçı firmadır. Örneğin, Acme firması IBM firması için bilgisayar kablosu ürettiği zaman Acme "orijinal ürün üreticisi" firma olmaktadır. Vikipedi
 
Genelde referans soğutmaya sahiptirler ve hazır masaüstü PC'lerde kullanılması için daha düşük maliyetle üretilirler. Orijinalse alınıp kullanılabilir. Ancak hangi ürün orijinaldir, değildir bilemiyorum.
 
OEM kelime olarak Orijinal Ürün Üreticisi demektir. Bu ürünler genelde kutusuz olur. Kaliteli de olabilir, kalitesiz de olabilir.
 
OEM ürün dediğin original equipment for manufacturer isminin kısaltmasıdır. Orijinal ürün üreticisi anlamına gelir. Yani atıyorum AMD veya NVIDIA çipi üretip bıraktığında bu çipleri hiçbir soğutma falan yapmadan firmalar alıyor ve hazır sistemlerine kendi soğutmalarını yaparak koyuyorlar. Aslında ürün orijinal olarak AMD veya NVIDIA'dan gelme ama HP (marka örnek olarak gösterilmiştir) bunu almış ve kendi hazır sistemine kullanmış. Kartların soğutması genelde küçük kaldığından fazla tercih edilmiyor ama fiyat konusunda ideal olduklarından alan kişi sayısı da az değil. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı