OEM key Retail key farkı nedir?

417643

Decapat
Arkadaşlar ikisinin arasındaki fark nedir acaba ve Windows 11 Home key arıyorum ucuza nereden alabilirim?

Arkadaşlar ikisinin arasındaki fark nedir acaba ve Windows 11 Home key arıyorum ucuza nereden alabilirim?

Biri (OEM) anakarta gömülüyor ve sadece o bilgisayarda kullanılabiliyor. Diğeri (Retail) ise farklı bir bilgisayara da kurulabiliyor. Tabi aynı anda iki bilgisayarda kullanırsanız her iki bilgisayar da internete giriyorsa sadece birinde aktive edebilirsiniz.

Ben Softixir sitesinden almıştım 2 sene önce hem Windows 10 hem Office. İlk etapta aktivasyon sorunu yaşamıştım ama Whatsapp'dan hızlıca destek olmuşlardı. Siz de görüşün alıp almama tercihini siz yapın.

Son düzenleme:
OEM key anakarta işler tek bilgisayarda kulllanabilirsin ama retaill ise Microsoft hesabına işler o hesabı açtığın her bilgisayarda Windows etkinleştirilir.

Az önce başka bir konuda arkadaşa açıklamıştım onu alıntılayayım. O konudaki arkadaş muhtemelen OEM key aldığını sandı ancak format atınca lisans silinmiş. Sanırım kandırmışlar onu.

Bunu aldıktan sonra formatta gidiyor mu?

Açıkcası bilmiyorum. Aldığınız kodu sistemde etkinleştirin. Etkinleştirdikten sonra bu keyin ne olduğunu öğrenmek için bir kaç yöntem var. Bu rehberi kullanarak hangi türde olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…