OEM RX 460 driver yüklerken siyah ekran oluyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İki yıldır köşede duran bozuk kartımı bugün taktım ve çalıştı. Bu karta daha önce fırınlama yapmayı denemiştim sonuç vermemişti hatta fanlar bile durmuştu. Senelere sonra öylece çalıştı. Bu benim için sevindirici oldu şu an başka bir ekran kartımda serviste olduğu için onboard kullanıyordum.

Kartı ilk taktığımda 5 dk sonra yük altında olmadan siyah ekran verdi nedeni termal macunu olmamasıydı. Termal macun sürdükten sonra yük altında olmadan kapanma sorunu çözüldü. Ancak driver yüklemeye çalışırken siyah ekran geliyor ve Windows tamamen çöküyor. Çökmediği zamanlar ise giriş ekranı (siyah ekrandan sonra yeniden başlattığımda) tamamen mavi şekilde hafif bozuk ekranda karşıma çıkıyor. Bu sorunu defalarca işlemci grafik kartını bağlayıp geri yükleme yaparak çözdüm.

Bu tür sorunlar kırpılmış OEM RX 460 kartlarında oluyordu ama benim ki kırpılmamış 1024 shader versiyon.

Driver sorunları önceden de yaşıyordum. Eski driverları AMD sayfasından kaldırmış ancak başka bir siteden en eski versiyonu indiriyorum şu an. Ancak en eski sürüm dahi çalışmayabilir önceden kullandığım çalışan sürümü hatırlamıyorum.

Şu ana kadar sürücü imzasını devre dışı bırakarak ve farklı yeni nesil AMD sürümlerini deneyerek çözüm aradım. Driver kurmadan önce herhangi bir görüntü sorunu olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Ayrıca OEM RX 460 kullanan var ise kullandığı sürümü söyleyebilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Driver kurmadan önce gitmeme sebebi kartın yük altına girmiyor olması kartınız bozuk demişsiniz zaten driver kurarken yüke bindiriyor ve ekran gidiyor. İşini bilen bir tamirci dışında sorunun çözülceğini sanmıyorum.

Driver kurmadan önce gitmeme sebebi kartın yük altına girmiyor olması kartınız bozuk demişsiniz zaten driver kurarken yüke bindiriyor ve ekran gidiyor.

Bu ihtimali de düşündüm ancak önceden böyle bir sorunu yoktu. Sadece ekran kartı okunmuyordu. Sistem başlamıyordu. Driver yüklemeden deneme amaçlı kartı zorlamanın yoluna bakacağım.

@Murat5038 hocam konuya bakabilir misiniz size zahmet.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı