R
Real Life
Ziyaretçi
OEM'in Windows'daki amacı nedir?
Son düzenleyen: Moderatör:
OEM = Orijinal Ürün Üreticisi demek. OEM bölümü üreticinin sağladığı önyüklü gelen programlar ve sürücüler içerir.
Hayır. Windows 10 ürün anahtarınız dijitalse HWID yani donanım kimliğinizle etkinleşir. Donanım kimliği sabittir. Dijital lisansınızın ait olduğu sürümü yüklediğinizde herhangi bir ürün anahtarı girmenize gerek kalmaz. Sistem otomatik etkinleşir.Ürün anahtarının OEM bölümü ile bir alakası var mı?
HWID Product ID sanırım. peki dijital anahtarın ait olduğu sürüm nedir? örneğin ben bir Windows pro aldım bunun içerisindeki lisansmı?Hayır. Windows 10 ürün anahtarınız dijitalse HWID yani donanım kimliğinizle etkinleşir. Donanım kimliği sabittir. Dijital lisansınızın ait olduğu sürümü yüklediğinizde herhangi bir ürün anahtarı girmenize gerek kalmaz. Sistem otomatik etkinleşir.
Teşekkürler; son bişey daha soracağım, technopat forumda biosa gömülü windows ürün anahtarı makalesi var bana HP pavillion freedos olarak geldi 1 kere format attım daha benimde biosumda gömülü anahtar varmıdır?O lisans HWID'inize işleniyor Microsoft tarafından bir dahaki formatta girmenize gerek kalmıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.