OEM vs Retail key

MetoB4BEY

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisliği
Selamlar.

FreeDOS bilgisayar satın aldım. Windows 11 Pro lisansı almayı planlıyorum. Trendyol'da satılan lisanslar ucuz olduğundan şüphelendirdi. SağlamLisans'tan alma kararı aldım.

->OEM lisans mı almalıyım yoksa Retail mi en mantıklısı hangisi?
->Sağlam Lisans'ta satılan lisansların süresi ömür boyu mudur?

Selamlar.

FreeDOS bilgisayar satın aldım. Windows 11 Pro lisansı almayı planlıyorum. Trendyol'da satılan lisanslar ucuz olduğundan şüphelendirdi. SağlamLisans'tan alma kararı aldım.

->OEM lisans mı almalıyım yoksa Retail mi en mantıklısı hangisi?
->Sağlam Lisans'ta satılan lisansların süresi ömür boyu mudur?
Trendyoldanda alabilirsiniz OEM almak daha mantıklı bence anakart a işliyor direk Retail ise kodu tekrar kullanabiliyorsun. Evet ömür boyu.

ucuz satılan anahtarlar genelde başka şirketlerin mak anahtarları oluyor.

OEM anahtarda tek bir anakartta kullabilirsin , mesela bilgisayarı yeniledin , yeni bir anakart oldugu için yeni bilgisayarında aktive olmaz.
Sadece ilk kullandığın anakartta (bilgisayarda) Ek olarak Microsoft destek vermez.

Retail anahtarlarda anakart değişikliği yapabilirsin ek olarak Microsoft destek verir.

Ucuz satılan anahtarlar genelde başka şirketlerin MAK anahtarları oluyor.

OEM anahtarda tek bir anakartta kullabilirsin, mesela bilgisayarı yeniledin, yeni bir anakart oldugu için yeni bilgisayarında aktive olmaz.
Sadece ilk kullandığın anakartta (bilgisayarda) ek olarak Microsoft destek vermez.

Retail anahtarlarda anakart değişikliği yapabilirsin ek olarak Microsoft destek verir.

Bu forumda Microsoft destek üzerinden yardım alan var mı ki? Çok önemli bir şeymiş gibi yazmışsınız çoğu seneryoda bence OEM key daha mantıklı.

Ucuz satılan anahtarlar genelde başka şirketlerin MAK anahtarları oluyor.

OEM anahtarda tek bir anakartta kullabilirsin, mesela bilgisayarı yeniledin, yeni bir anakart oldugu için yeni bilgisayarında aktive olmaz.
Sadece ilk kullandığın anakartta (bilgisayarda) Ek olarak Microsoft destek vermez.

Microsoft'a baglı, OEM ile 6 PC, Retail ile 14 PC etkinleştirdik.
Microsoft keyi kilitleyene kadar OEM Retail fark etmez, diger PC'ler de kullanılabilinir.
Yeni PC de keyi girince hata kodu onemli.
Sonu 08/20 ise key aktif Microsoft arayıp etkinleştirilir.
03/60 ise key blacklist.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı