Ömrü düşük SSD FPS'de düşüklük yapar mı?

6 yıldır aynı SSD'yi kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.

Düşük SSD sağlığı genel FPS seyrini düşürmez. Bazı arkadaşlar yanılıyorlar.

Disk gözetleme programlarının SSD sağlığı diye söyledikleri oran diskin üreticisinin bize verdiği TBW garantisinin ne kadarının kullanıldığı ile alakalı olup diskin ölmeye kalan yolunu söylemez. Yani o oran %0 bile olsa performansı ilk günküne yakın olur çoğu modelde. Diskte performans kaybı veya hasar olduğunu söylemez. Diskte gerçekten sorun varsa, örneğin kontrolcüsü kötü olup okuma/yazma hızı olağanın çok altındaysa ne olur? Yükleme ekranı uzun sürer ve oyun esnasında diske erişim olursa takılmalar meydana gelir. Genel FPS seyrini aşağı çekmez.

Oyunun bir noktadan sonra FPS değerinin aşağı çekilmesi ilk olarak CPU/GPU sıcaklığının yükseldiğini ve thermal throttling sorununun yaşandığını akla getiriyor. Sistemin sayısal verilerini gözlemek lazım. Benzer bir sorun bende AMD grafik sürücüsü kaynaklı oluşmuştu. Başka versiyon yükleyince çözülmüştü.

Ben SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Hem de oyunun içine yüklü olmadığı ve sağlığının gerçek anlamda kötü olmadığı bir SSD ile alakası yoktur.

SSD'den şüpheniz varsa neden SSD üreticisinin yazılımıyla sağlık kontrolü yapmıyorsunuz? SSD marka ve modeli nedir?

Bence bir termal macun değiştirmeyi dene

Böyle yazmamın sebebi benim de ssdinin ömrü düşük bayağı ama drop yemiyorum ve her şeyi yaptım olmadı sonra termal macun değiştirdim halloldu kalitesizdi eskisi ısınıyordu falan o yüzden dene dedim

Derece kaçtı ve bakım yaptıktan sonra kaç oldu?

Derece kaçtı ve bakım yaptıktan sonra kaç oldu?
valla benim 90 derecelere kadar çıkıyordu oyun oynarken r6 falan oynuyorum vrama çok yükleniyor şuan en fazla 75 derece oluyor ve sıfır drop felan hiçbirşey yok ssd biraz eski ama bir sıkıntı yok bende bence sende bir dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…