Ömrü düşük SSD FPS'de düşüklük yapar mı?

Arkadaşlar, daha önce Battlefield 5 oynadığında FPS 90 100 arasındaydı şimdi ise yer yer 30 FPS'ye kadar düşüş var. Disklerin ömrüne baktım ve SSD bayağı düşmüştü ama HDD de sıkıntı yok. Oyun HDD de kurulu sistem SSD'ye düşüş SSD yüzünden olabilir mi?

6 yıldır aynı SSD'yi kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.

Düşük SSD sağlığı genel FPS seyrini düşürmez. Bazı arkadaşlar yanılıyorlar.

Disk gözetleme programlarının SSD sağlığı diye söyledikleri oran diskin üreticisinin bize verdiği TBW garantisinin ne kadarının kullanıldığı ile alakalı olup diskin ölmeye kalan yolunu söylemez. Yani o oran %0 bile olsa performansı ilk günküne yakın olur çoğu modelde. Diskte performans kaybı veya hasar olduğunu söylemez. Diskte gerçekten sorun varsa, örneğin kontrolcüsü kötü olup okuma/yazma hızı olağanın çok altındaysa ne olur? Yükleme ekranı uzun sürer ve oyun esnasında diske erişim olursa takılmalar meydana gelir. Genel FPS seyrini aşağı çekmez.

Oyunun bir noktadan sonra FPS değerinin aşağı çekilmesi ilk olarak CPU/GPU sıcaklığının yükseldiğini ve thermal throttling sorununun yaşandığını akla getiriyor. Sistemin sayısal verilerini gözlemek lazım. Benzer bir sorun bende AMD grafik sürücüsü kaynaklı oluşmuştu. Başka versiyon yükleyince çözülmüştü.

Ben SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Hem de oyunun içine yüklü olmadığı ve sağlığının gerçek anlamda kötü olmadığı bir SSD ile alakası yoktur.

SSD'den şüpheniz varsa neden SSD üreticisinin yazılımıyla sağlık kontrolü yapmıyorsunuz? SSD marka ve modeli nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı