Ön çapraz bağının koptuğu nasıl anlaşılır?

Çapraz bağının yırtıldığını fark etmemişsin nasıl bir tedavi süreci var önünde bilmiyorsun.
Önünde net somut bir cevap yok, her bir doktorun cevabı birbirinden farklı.

Hayatın kaymış kelimesini ölümle bire bir tutmak ne bileyim tuhaf çarsın, senden ricam polislik vs deneme bu meslekte seninle meslektaş olmak vs istemem.

Dostum inan sen benimle polislik konusunda aynı seviyeye gelemezsin. Fiziksel anlamda değil de cidden fiziksel olarak destek alman gerektiğini düşünüyorum.
 
Sakatlandığında "paaat" diye kırılır gibi ses geldiyse kopmuştur.
 
Paat diye değil de kemik kırılır gibi bir ses duydum fakat 2 farklı hastanede 2 mr çekildim hiçbir mr raporunda veya doktor baktığında kopuk yazmıyor gerçekten bilmiyorum
Kemik kırılma sesi gibi bi ses doku zedelenmesinde gelmez. Muhtemelen ya kırık veya çatlaktan gelir ya da çarpraz bağ kopmasından dolayı gelir. Özelde bir profesöre gözüktüğünde sen bir şey söylemeden bacağımdaki sorunu bulabilir misiniz desen dokunarak bile anlar. Zaten 2 ucu da sen anlayamasan da bir hekime göre belirgindir, rahat bir şekilde fark edebiliyorlar. Devlette kontrol ettirdiysen genelde "evet, evet." diyip yolluyorlar. Ayağın merdiven çıkarken ara ara boşa çıkıyorsa kesin kopmuştur. Koptuysa bunun kendi kendine iyileşmesini bekleme sakın çünkü bu kemik veya bir doku değil. Ameliyat olmazsan o uçlar gittikçe uzaklaşır ve ameliyat o kadar fazla riskli hale gelir. Dediğim gibi özelde bir profesöre gitmekte fayda var. Umarım kopmamıştır.
 
Kemik kırılma sesi gibi bir ses doku zedelenmesinde gelmez. Muhtemelen ya kırık veya çatlaktan gelir ya da çarpraz bağ kopmasından dolayı gelir. Özelde bir profesöre gözüktüğünde sen bir şey söylemeden bacağımdaki sorunu bulabilir misiniz desen dokunarak bile anlar. Zaten 2 ucu da sen anlayamasan da bir hekime göre belirgindir, rahat bir şekilde fark edebiliyorlar. Devlette kontrol ettirdiysen genelde "evet, evet." deyip yolluyorlar. Ayağın merdiven çıkarken ara ara boşa çıkıyorsa kesin kopmuştur. Koptuysa bunun kendi kendine iyileşmesini bekleme sakın çünkü bu kemik veya bir doku değil. Ameliyat olmazsan o uçlar gittikçe uzaklaşır ve ameliyat o kadar fazla riskli hale gelir. Dediğim gibi özelde bir profesöre gitmekte fayda var. Umarım kopmamıştır.

Sucuda çalışıyorum günde ben diyeyim 1000 sen de 2000 merdiven çıkıyorum elimde damacana ile, hiç boşa çıkma yaşamadım. Tek sıkıntım dizimi tam bükemiyorum mesela namaz kılarken çok zorlanıyor, bir de yürürken tamamen dümdüz olunca dğeişik bir his oluyor galiba boşa çıkma bilmiyorum. Dediğiniz gibi özele gitmek en mantıklısı, ve şöyle bir şey var bu doktor beni 4 kez tedavi etti hatta birinde yatağa uzandırıp dizimi tamamen kontrol etti diğerlerinde oturarak kontrol etti kopuk olsa anlardı bence? Ama bugün çok yoğun olduğu için öyle demiş olabilir mi acaba diye düşünüyorum, kopma olsa 2 farklı hastanede mr çekildim raporlarında gözükmez miydi? Çok kararsız ve b0ktan bir durum içindeyim gerçekten. Teşekkürler yardımın için.
 

Geri
Yukarı