Ön kısımda bulunan fanların işlevi nedir?

Lpgli Pejo

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, bugün bir arkadaşımla airflow lu kasalarla ilgili bir sohbette bulunduk. Kasanın önünde bulunan fanların bana süs için konulduğunu hiçbir işe yaramadığını söyledi. Bende ön kısımdan havayı kasa içine çektiğini ve donanımlara az da olsa etki edip serinlettiğini söyledim. Sizce hangimiz bu konuda haklıyız? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bildiğim kadarıyla sizin dediğiniz doğru kimse süs olsun diye az da olsa gürültü çıkaran bir cihaz takmaz. O fanlar içeriye temiz serin havayı alır sirkülasyon sağlandıktan sonra egzoz fanıyla dışarı atılır..

Öndeki fanlar dışarıdan soğuk havayı alır ve geriye iter. Arkadaki egzoz fan ise sıcak havayı dışarıya tahliye eder. Eğer kasa soğuk hava çekmez ise ısınır. Yani öndeki fanların işlevi egzoz fanın işlevine eş değer diyebiliriz.

Bu arada nick name çok iyiymiş.
Logar kelimesinin anlamını biliyorsundur herhalde?

Kesinlikle haklısın fan ön kısımda şart.
Benim mesela önde 3 fan var, 120mm, ama mesh panel değildi. Kasa Battlefield oynarken alev alıyordu. Mesh panel yaptım Ultra ayarlarda bile kasa buz gibi.
Not: Arkada 2 egzoz fan mevcut + stok soğutucu.

Arkadaşınızın "süs fanlarını" sökün bakayım ertesi gün nasıl o kasanın içerisinde ekmek pişiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…