Ön kol (forearm) egzersiz planlaması nasıl olmalı?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, en verimli ön kol egzersizleri nelerdir?????? Amacım ön kolu kalınlaştırmak hacim kazandırmak. Haftada 2 sırt gününün sonunda uygulamayı düşünüyorum.
Hangi egzersizleri kaçar setten yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. Wrist curl ve wrist extension düşünmüştüm ben ama set tekrar vs. bilgim yok.
@nickyokaga @Ulusumai

Son düzenleyen: Moderatör:
Forearm'a asıl o heybeti bence her türlü ağır tutuşlar (Lat Pulldown, Deadlift, Barbell Row) kazandırıyor. Onun dışında Brachioradialis için Hammer curl, ekstansör kaslar için reverse curl ve flexör kaslar için de wrist curl yapabilirsiniz. Ben olsam 3x6-8 Hammer curl, 3x12-15 reverse curl ve 3x12-15 wrist curl eklerdim. (Ağırlık çalışma tecrübeniz az değilse ve tükenişe giderek çalışabiliyorsanız curl setlerini birer set azaltmanızı tavsiye ederim.)

Forearm'a asıl o heybeti bence her türlü ağır tutuşlar (Lat Pulldown, Deadlift, Barbell Row) kazandırıyor. Onun dışında Brachioradialis için Hammer curl, ekstansör kaslar için reverse curl ve flexör kaslar için de wrist curl yapabilirsiniz. Ben olsam 3x6-8 Hammer curl, 3x12-15 reverse curl ve 3x12-15 wrist curl eklerdim. (Ağırlık çalışma tecrübeniz az değilse ve tükenişe giderek çalışabiliyorsanız curl setlerini birer set azaltmanızı tavsiye ederim.)
Hocam ağır çekişleri daha çok sırta vursun diye straple yapıp, ön kollar geri kalmasın diye de harici olarak ön kol çalışacağım.
Şimdiye kadar son 2 set strap kullanırdım sadece. Şimdi hepten straple yapıp harici olarak ön kol çalışacağım dediğim gibi.

Selamlar, en verimli ön kol egzersizleri nelerdir?????? Amacım ön kolu kalınlaştırmak hacim kazandırmak. Haftada 2 sırt gününün sonunda uygulamayı düşünüyorum.
Hangi egzersizleri kaçar setten yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. Wrist curl ve wrist extension düşünmüştüm ben ama set tekrar vs. bilgim yok.
@nickyokaga @Ulusumai
Hocam 3-4 set wrist curl 3 set de wrist extension yeterlidir. Tercihen bu 3 setin 2 sini tükenişe veya tükenişe çok yakın yaparım ben. Brachioradialis için ise sadece hammer curl yeterlidir o da 3 set yapılabilir. Setin şiddetin iyi olduğu sürece çok da set yapmaya gerek yok.

Spider curl (ez bar) incline dumbbell curl (sehpanın derecesi 3'te veya 4'te olabilir) bayesian cable curl yapabilirsiniz hocam. Bu hareketler ile kolum pump ile 43 pumpsız 40 cm. Ayrıca bilek egzersizi yapmıyorsanız strap kullanmayabilirsiniz. Lat pulldown egzersizi bileklerinizi güçlendirir(strap kullanmaz iseniz).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı