Ön lisans bölüm önerisi

XOğuzhanXX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar siber güvenlik okumayı düşünüyorum fakat tam olarak karar veremedim. Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siber olabilir fakat bilişim sektörü aşırı durmuş durumda ve işsizlik oranları almış başını gidiyor. Bilişim Bölümlerini tercih ederken düşünün...
Biri diyor işsizlik gibi bir durum yok siber güvenlikte biri diyor işsizlik var çözemedim hâlâ önü açık bir bolum gibi gözüküyor

İşe cidden merakının olması çok önemli, çoğu aile çocuk zaten tüm gün bilgisayarda deyip bu bölümlere veriyor, ikna ediyor sonra ellerinde patlıyor.

Galiba bu üniversiteyi istiyorsun. Çünkü bir tek bu bölüm var.

Bölümün 1 tane bile akademisyeni yok. Hep dışarıdan getirme hocalar var.

Hiçbir hoca, Siber Güvenlik ile ilgili bölüm okumamış. Dışarıdan getirilmiş bölüm başkanı bile AÖF İşletme mezunu.

Hepsinden daha kötüsü, Siber Güvenlik hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan 4 akademisyenin 2 yıl boyunca sana Siber Güvenlik anlatmasını dinlemek zorunda kalacaksın.

Kaliteli bir eğitim verilmez yani.

İşsizliği anlamak istiyorsan sahte bir profil ile LinkedIn Kariyer gibi sitelerden başvuru yap gerçekleri göreceksin..
Hocam siz tytden hangi bölümleri önerirsiniz

Siber dışında Bilgisayar Programcılığı deneyebilirsin. Ama dediğim gibi bu mesleğe çok aç olman lazım.
Öğretmenim bu bölümü üstüne basa basa önermişti işsiz kalma durumun çok az geleceğin mesleği gibi sözlerde söylemişti.Hocam sadece sanal işlere bağlı kalmadan başka ne gibi bölümler önerirsiniz Özel Güvenlik ve Koruma gibi ve bunuda önerirmisiniz

Galiba bu üniversiteyi istiyorsun. Çünkü bir tek bu bölüm var.

Bölümün 1 tane bile akademisyeni yok. Hep dışarıdan getirme hocalar var.

Hiçbir hoca, Siber Güvenlik ile ilgili bölüm okumamış. Dışarıdan getirilmiş bölüm başkanı bile AÖF İşletme mezunu.

Hepsinden daha kötüsü, Siber Güvenlik hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan 4 akademisyenin 2 yıl boyunca sana Siber Güvenlik anlatmasını dinlemek zorunda kalacaksın.

Kaliteli bir eğitim verilmez yani.
Hocam en azından bir serfitikam olur özel olarakta çalışıp öğrenebileceğimi düşünüyorum üniversite çok birşey öğretmese bile temeli anlatır herhalde çok mantıklı bir yere değinmişsiniz bu arada hiç bakmamıştım

Son düzenleme:
Hocam en azından bir serfitikam olur özel olarakta çalışıp öğrenebileceğimi düşünüyorum üniversite çok birşey öğretmese bile temeli anlatır herhalde çok mantıklı bir yere değinmişsiniz bu arada hiç bakmamıştım.
En az 2 senelik eziyet çekersin, hiçbir şey öğrenmediğinle kalırsın. O toplara hiç girme derim.

Eğer illa sertifika niyetine o diplomayı istiyorsan açıktan Bilgisayar Programcılığı okumak daha mantıklıdır. Evinde rahat rahat çalışırsın, sınavları da aynı rahatlıkta geçersin. Tabi mezuniyet sonrası çok bir şey beklememelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı