Ön lisans bölüm önerisi

LentiX

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar YKS 2025 sonucum beklediğim gibi gelmedi fakat mezuna bırakmak istemiyorum. 924 bin sıralamayla bilgisayar programcılığı, makine, elektrik, otomotiv teknolojisi bölümü aralarında gidip geliyorum. Hangi bölüm daha iyi? Orman muhafız memurluğu falan da güzel bölüm mü atamaları nasıl? Bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar YKS 2025 sonucum beklediğim gibi gelmedi fakat mezuna bırakmak istemiyorum. 924 bin sıralamayla bilgisayar programcılığı, makine, elektrik, otomotiv teknolojisi bölümü aralarında gidip geliyorum. Hangi bölüm daha iyi? Orman muhafız memurluğu falan da güzel bölüm mü atamaları nasıl? Bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Orman muhafaza tarzı meslekler arkanda adam yoksa çok zor, o yüzden diğer bölümlere bakalım.
Şu an gördüğüm kadarıyla en çok atama sağlık alanından yapılıyor, bunların başında en çok hemşirelik, ilk ve acil yardım geliyor.
Bunlara puanınız yetmeyeceği için tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümüyle Anestezi'yi önerebilirim.

Munzur Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi birkaç tane üniversite geçen sene 830k gibi sıralamarla tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne alım yapmış, şansınızı deneyebilirsiniz.

Ne yazık ki o bölümler devlet üniversitesinde gelmiyor.

Bu sıralamayla çoğu bölüm gelmeyecek.

Tavsiyem açın YÖK atlası, puanınızın yettiği herhangi bir sağlık bölümüne yerleşin.

Orman muhafaza tarzı meslekler arkanda adam yoksa çok zor, o yüzden diğer bölümlere bakalım.
Şu an gördüğüm kadarıyla en çok atama sağlık alanından yapılıyor, bunların başında en çok hemşirelik, ilk ve acil yardım geliyor.
Bunlara puanınız yetmeyeceği için tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümüyle Anestezi'yi önerebilirim.

Munzur Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi birkaç tane üniversite geçen sene 830k gibi sıralamarla tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne alım yapmış, şansınızı deneyebilirsiniz.

Bu sıralamayla çoğu bölüm gelmeyecek.

Tavsiyem açın YÖK Atlas'ı, puanınızın yettiği herhangi bir sağlık bölümüne yerleşin.

Hocam artık olmazsa %50 sağlık yazacağım yapacak bir şey yok. Ancak baktım yukarıdaki bölümler geliyor gibi aralarında sizce hangisini yazmalıyım?

Hocam artık olmazsa %50 sağlık yazacağım yapacak bir şey yok. Ancak baktım yukarıdaki bölümler geliyor gibi aralarında sizce hangisini yazmalıyım?

%50 burslu yazacaksanız ilk ve acil yardım bölümünü öneririm.

Babam yazalım diyor ama babama da yük olmak istemiyorum artık. Sizce o yukarıdaki bölümlerden bir şey çıkmaz mı?

Bilgisayar programcılığı, çocukluktan beri bilgisayar oynayan ve bu işi sadece anakart sanan çocukların gittiği, veyahut puanı mühendisliğe yetmeyip bu bölümü tercih ettikten sonra DGS ile mühendisliğe geçmeye çalışan zeki kişilerle dolu. Atama yok, iş bulabileceğini zannetmiyorum.

Makine bölümü hakkında pek bir şey diyemeyeceğim fakat piyasada bile fazlasıyla makine mühendisi işsizken 2 yıllık makine mezunları ne seviye iş yapabilir bilmiyorum.

Elektrik bölümü olabilir fakat size bağlı. Bir geçmişiniz varsa, çevreniz varsa olabilir. Onun haricinde kuru diplomayla şansınız pek yok. Genelde çocukluktan elektrik dükkanlarında çalışan, çırak olan, MESEM mezunları gibi kişiler ön lisans diploması alıp KPSS'ye girmek için okuyordur. Size kalmış.

Otomotiv teknolojisi bölümü de elektrik gibi. Bu tarz işler Türkiye'de çocukluktan gelir, çırak olarak başlar ve devam ettirirsiniz. Geçmişiniz yoksa okumanın pek anlamı yok.

Özetle; Okuduktan sonra en azından iş bulabileceğin ve bir ihtimal ataması diğer bölümlere göre nispeten fazla olan sağlık bölümlerini tercih et. Babana da bu durumu açıkla. İlk ve acil yardım ilk önerimdir.

-Bunlar tamamen benim düşüncelerimdir-

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı