Ön panel jakları çalışmıyor

Aynı sorun bende de biraz var. Benimki fiziksel bir sorun, kasanın önüne taktığım kulaklığı biraz fazla hor kullandım, sağa sola çekiştirdim.
Eğer sende de jakları biraz çevirince veya ileri geri yapınca çalışıyorsa sorun ya kulaklığın jakında ya da kasadaki jak girişindedir.
Ön panel jak girişlerinden kulaklık girişi jak biraz çevrildiğinde, mikrofon girişi neredeyse hiç çalışmıyor. Kulaklık jakının sorunu çok ciddi değil, mikrofon için de kasanın arkasından mikrofon jakından bir ucu dişi diğer ucu erkek jak uzatıcı kablo çekiyorum.
Ciddi bir çözüm uydurmak kasaya göre değişir. Bazı kasaların önündeki portların olduğu kısım için yedek parça oluyor diye duymuştum ama sanırım bu biraz nadir. Diğer seçenek bir şekilde o portları yerinden söküp yenilerini devreye veya kabloya lehimleyip yeni portları yerlerine yapıştırmak veya bunu yapabilecek bir tamirciye vermek olur. Her türlü zahmetli iş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı