Ön panele fan takmak işlemci sıcaklığını düşürür mü?

Makaleler
1
Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum ve normal bir temperli cama sahip kasada kullanıyorum. Kendi stock soğutucusu ile gelen bu işlemci stress testlerinde 85-90 dereceleri görmekte. Ben bu kasa için ön paneline 2 adet statik basınçlı fan taksam, 1 adet de üst boşluğa fan taksam işlemci sıcaklıklarım nasıl değişir? Egzoz fanını PWM olarak ayarladım biraz olsun fark etse de bana yüksek geliyor. Oyunlarda 70-75 arası seyretse de MSI Afterburner üzerinden Max: 85 olarak görüntüledim. O da sanıyorum ki anlık olan bir değer. Ben bu fanları ön panele taksam içerideki sıcak hava dalgasını egzoz fanına gönderip işlemcimin sıcaklığını kayda değer oranda düşürür mü? Şimdi maliyet olarak sıvı soğutma almak da istemiyorum, yani 3'lü fanlara bakıyorum ortalama 250 lira civarında. Sizin fikriniz nedir?

Kasaya taze hava girecek, yüksek basınçlı fan kullanılacaksa soğutucuya doğrudan temas da olacak. Kasa içinde hapsolan sıcak hava da dışarıya atılacak. Haliyle iyileşme olacak.

Yüksek performanslı 4 adet fan ( egsoz hariç ) işini görecektir . Öne havayı içeri alacak şekilde 2 adet , kasanın üstüne havayı dışarı verecek şekilde 2 adet bağlayabilirsin . Kasanın modelini yazmamışsın fakat önünden iyi hava alabiliyorsa sağlıklı bir sirkülasyon olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı