Ön panele sıvı soğutucu nasıl takılır?

Shokikan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yeni sistem topladım ve bu sistemin kasa, PSU ve sıvı soğutmasını arkadaşımdan ikinci el olarak aldım. Diğer işlemci RAM ve anakart parçaları yarın kargodan gelecek ve yarın akşam da kurulumunu arkadaşım ile yapacağız. Sorun şu ki arkadaşımda Corsair H150i Elite Capellix 360mm sıvı soğutucu ile Corsair 4000D kasa var. Sıvı soğutmayı ön panele taktığını söyledi ve bir görsel attı görseldeki kurulum doğru mudur ben şimdiye kadar sıvı soğutma kullanmadım hiç ilk kez parça parça toplayıp bir kasa topluyorum. Arkadaşım bilgili onun bilgisini sorgulamıyorum size de danışmak istedim.

3edb2a03-f9dd-41a0-972f-dd3606ce83a5.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam emin olmamakla beraber sıvı soğutucunun en performanslı olduğu yer sanırım kasanın üst kısmı.

Ön kısma koyanlar genelde cam kasa kullanan kişiler. Yanlış bilgi verdiysem forumdakiler düzeltir.

Sıvı soğutmanız 360mm fakat kasanın sadece ön paneli 360mm destekliyor, bu yüzden zaten başka çareniz yok. Üst kısım en verimli olduğu yer fakat ön kısma koymanız bir problem yaratmaz.

Hocam emin olmamakla beraber sıvı soğutucunun en performanslı olduğu yer sanırım kasanın üst kısmı.

Ön kısma koyanlar genelde cam kasa kullanan kişiler. Yanlış bilgi verdiysem forumdakiler düzeltir.
Öne de takılıyormuş hocam ama üste takılması daha iyi oluyor diyorlar fakat benim elimdeki soğutucu 360 mm olduğu için ön taraf dışında takacak bir yerim yok.

Sıvı soğutmanız 360mm fakat kasanın sadece ön paneli 360mm destekliyor, bu yüzden zaten başka çareniz yok. Üst kısım en verimli olduğu yer fakat ön kısma koymanız bir problem yaratmaz.
Biliyorum fakat kabloları alttan mı üstten mi gelmedi bu şekilde doğru mu sanırım etkiliyormuş performansını ve ömrünü.

Böyle geniş ve büyük bir kasa nasıl oluyorda 360mm desteklemiyor aklım almıyor. 3000d modeli var bendede ve ilk geldiğinde yanlış model falanmı geldi dedim. Çok büyük çünkü. 4000d ile aralarında aham şaham bir fark yok diye biliyorum. Ekran kartına değmesi bir problem yaratırmı bilmem. Geçse bile yeter bence.

Böyle geniş ve büyük bir kasa nasıl oluyorda 360mm desteklemiyor aklım almıyor. 3000d modeli var bendede ve ilk geldiğinde yanlış model falanmı geldi dedim. Çok büyük çünkü. 4000d ile aralarında aham şaham bir fark yok diye biliyorum. Ekran kartına değmesi bir problem yaratırmı bilmem. Geçse bile yeter bence.
Görseldeki ekran kartı yok şuan sistemimde ekran kartını 3-4 ay sonra alacağım da şimdilik kenarda durması için topladığım bir sistem bilmiyorum nasıl geçirsem bende kararsız kaldım.

Görseldeki ekran kartı yok şuan sistemimde ekran kartını 3-4 ay sonra alacağım da şimdilik kenarda durması için topladığım bir sistem bilmiyorum nasıl geçirsem bende kararsız kaldım.
Sığdırabilirsiniz diye düşünüyorum fakat alıcağınız ekran kartından dolayı geçemeyedebilir boruları. Öyle olursa ya kasa yada soğutucuyu değiştirceksiniz. Şahsen ben sığdırmaya çalışırdım.

Alıcağınız ekran kartı belli mi?

Sığdırabilirsiniz diye düşünüyorum fakat alıcağınız ekran kartından dolayı geçemeyedebilir boruları. Öyle olursa ya kasa yada soğutucuyu değiştirceksiniz. Şahsen ben sığdırmaya çalışırdım.

Alıcağınız ekran kartı belli mi?
5070 ti, 9070 XT veya bütçem yeterse 5080 düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı