Ön ses ve mikrofon çıkışları çalışmıyor

Malpraktis

Decapat
Merhaba. Win 7 kullanıyordum Win 8.1 Pro'ya formatla geçtim. Bildiğiniz üzere format sonrası ses sorunları olmazsa olmazlardandır. Ön panel girişleri kulaklık ve mikrofonu algılamıyor. Anakart Bağlantı ve driverlarda sorun yok Win 7'de gayet çalışıyordu. Windowsla gelen High definition ses driver günceldi fakat yine de Realtek sürücü kurdum yine aynı (üstelik gezginlerden indirdim çıldıracağım orijinal Realtek bulamadım umarım virüs bulaşmamıştır ). Ayrıca Win 7'de çok da güzel bir arayüze sahiptim hani arka girişlere hoparlör vs. takılınca ekrana gelen bir panel artık şimdi gelmiyor. Turuncu ve siyah temalı bir paneldi şimdi böyle bir panelim de yok detaylı. Ayar da yapamıyorum. Ne yapmam gerek? Mikrofon ve kulaklığı ön panelde kullanamıyorum kısaca.
Sorun çözüldü. Windows'un ne kadar uyuz bir işletim sistemi olduğunu tekrar farketmemi sağlayacak bir çözüm yolu daha atlattım diyebilirim.
Driver Pack Solution adlı program aracılığı ile baştan aşağı anakartıma uygun sürücüleri tekrar güncelledim.
Ne kadar Windows'umuz güncel kabul etse de bu programımız adeta "Bunlar ne böyle, sil bunları, bak bunların daha günceli var." der gibi çatır çatır kurdu uygun ve güncel sürücüleri.
Eksik yönleri: Kesinlikle indirip kurduktan sonra ilk gelen onayla kurulumları başlatmayın, anlaşmalı birkaç program veya tarayıcıyı (Avast ve Opera gibi) indirip kurdurmuş olursunuz, elinizle, ekstradan. İstiyorsanız ne ala tabi ama istemiyorsanız; indirme onay işaretlerini kaldırabileceğiniz bir arayüze sahip.

Konuyu açtığım yazıda bahsini ettiğim; turuncu-siyah olan Realtek uygulamasının yönetici arayüzü bu şekilde geldi diyebilirim. Harici, kendi başımıza, farklı yerlerden indirmelerde bu arayüz gelmiyor sanırım.
Kendi siteleri çok karışık olduğundan, ön plana çıkmadığından, çıksa da kullanışsız olduğundan kendi başınıza bulup indiremiyorsunuz.
Realtek'in desteklediği, Realtek kullanan anakart sahipleri; ön panel jaklardan verim almak istiyorlarsa: Anakartın kendi sürücülerini bahsini ettiğim veya aynı işleve sahip farklı bir program aracılığı ile yükledikten sonra> Denetim Masası> Donanım ve Ses> Realtek HD Audio Yöneticisi- (Bunu temiz Windows'un kendi sürücüleri için göremiyoruz)> Sağ en altta "Konektör Ayarları" simgesini göreceksiniz (İngiliz Anahtarı şeklindeki ortadaki simgedir.) Burada "Ön panel jak saptamasını engelleyin" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenek kapalıdır, arayüzde çeviri hatası olduğu için bu kısmı aktif ettiğimizde ön paneller de aktif olacaktır. Bir beladan daha kurtulduk

Konuyu ve başlığı düzelten ve 1 saat ceza veren moderatör arkadaşım, yazının devamı sana ve yönetimedir. Siler misiniz, düzenler misiniz, yoksa kendinizi mi düzeltirsiniz bilemem ama başlığın orjinalinde var olup şimdi olmayan "Formattan sonra" ifadesi çok şey değiştiriyordu, bilginiz olsun.

Noktalama işaretlerinden dolayı bir saat ceza verildi. Ne hikmetse metni düzenleyen moderatörümüz de pek Türkçe İmla Kılavuzu biliyor sayılmaz. Bilmeniz gerektiği üzere kısaltmalardan sonra nokta konur: Cadde (Cad.) gibi ve dikkat ederseniz "Win" kelimesi de bir kısaltmadır. Kelime "Win." şeklinde düzeltilseymiş bari de verilen cezanın sebebini paşa paşa kabullenseydik. Nokta işareti öncesi boşluk bırakmaya 1 saat ceza aldım (!) . Ayrıca "Anakart Bağlantı..." ne oluyor "B" niye büyük?(Sözde düzeltilmiş konu içeriği.) Demek ki insanlar hata yapabiliyor.

Forum Kuralları diye Nutuk İki'yi hayata geçirmişsiniz maşallah. Kuralları okurken de sıkıldım, daha kendiniz dört dörtlük değilken kimseden dört dörtlük olmasını beklemeyin. İnsanlar buraya son çare gelip konu açıyor ki başlarını ağrıttığı işi halledebilsinler. (Doğrusu da budur bilgisayar "hallede bilsinler" olarak kabul eder. Hatamı telafi ettiniz mi öğretmenim?)

Neyse sonuç olarak saçmalamaktan vazgeçin, noktalama işaretinden önce boşluk bırakıldı diye 1 saat ceza mı olur. Eminim bunu bir veya iki cümlede yanlışlıkla yapmışımdır, Türkçe İmla Kılavuzu'ndan haberim var Allah'a şükür sizden öğrenmeyeceğim. Bundan sonra forumlara konu açmam gerektiğinde Techopat'ı tercihlerimin en gerisinde tutacağım.
Ya sabır! Cevapla dedik gitmiş konuyu açtığım satırla birleştirmiş. Üstelik düzenleyemiyorum. Farklı olmaya çalışan ama ekstra bir fayda yerine daha çok sinir bozan, SONY'nin çıkardığı; benzerleri yerine üstten takılan oyun konsolu klavye aparatı gibisin Technopat!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…